f y
Національна спілка кінематографістів України

Книги

Презентація масштабного видавничого проєкту видавництва «САМІТ-КНИГА» – видання «Кіно, народжене Україною: ілюстрована історія»

05.03.2021

09 лютого 2021 року

Презентація книги Сергія Тримбача «Кіно, народжене Україною: ілюстрована історія»

5 лютого 2021 року в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася презентація масштабного видавничого проєкту видавництва «САМІТ-КНИГА» – видання «Кіно, народжене Україною: ілюстрована історія».

Для зустрічі з читачами і шанувальниками кіно з столиці – міста Києва прибув директор видавництва Іван Степурін та автор Сергій Тримбач, видатний кінокритик, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, голова Національної спілки кінематографістів України.

Сергій Васильович у своїй презентації здійснив захопливий екскурс в історію українського кіно, зупинившись насамперед на кіноматографічному доробку Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Романа Балаяна. Розповідь київського митця доповнив волинський краєзнавець, кіноаматор і журналіст Валентин Люпа, який наголосив на волинських постаттях, що внесли вагомий вклад в історію національного кіно – Антона Тимонішина, Євгена Хринюка, Олеся Саніна, Сергія Михальчука. Побував на Волині та залишив глибокий слід у спогадах волинян геніальний актор Іван Миколайчук.

Довідково: Книга «Кіно, народжена Україною: ілюстрована історія» в 2020 році закуплена Українським інститутом книги в рамках державної програми. На Волинь надійшло 14 примірників. Крім Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, по 1 примірнику отримали Волинська обласна бібліотека для юнацтва та публічна бібліотека с. Жидичин.

https://voladm.gov.ua/article/prezentaciya-knigi-sergiya-trimbacha-kino-narodzhene-ukrayinoyu-ilyustrovana-istoriya/