f y
Національна спілка кінематографістів України

Книги

Якщо ви цікавитеся написанням сценаріїв, можемо підказати 3 книги, які допоможуть вам у цій нелегкій справі.

05.03.2021

LANET PRODUCTION 

Мітта Олександр «Кіно між пеклом і раєм»

Дана книга буде корисна для того, хто хоче написати сценарій, поставити фільм та зіграти в ньому головну роль. Автор книги допоможе поглянути на будь-який фільм з професійної точки зору та навчить розбиратися у хитросплетіннях сценарію. Секретні механізми і практики, якими користуються режисери, описані Олександром Міттом досить просто, тож книга буде корисною для прочитання всім.

Роберт Маккі «Історія на мільйон доларів".

Майстер-клас для сценаристів, письменників і не тільки» Це підручник письменницької майстерності для всіх, хто пише сценарії, книги тощо. Використовуючи приклади з найвидатніших фільмів, Роберт Маккі розповідає про плин сюжету, від самих витоків до фінальної сцени картини. Написана книга просто, цікаво та з ілюстрованими прикладами якоїсь кінокартини.

Крістофер Воглер «Подорож письменника".

Міфологічні структури в літературі і кіно» Автор у книзі вирішив переосмислити концепції архетипів Юнга і праць Джозефа Кемпбелла. Взявши за основу трьохчастинну композицію побудови сюжету, Крістофер Воглер детально описує всі психологічні стадії становлення персонажів. Автор не нав'язує шаблонні сцени, багато ілюструє текст не тільки хрестоматійними кінострічками, але і прикладами з греко-римської та новозавітної міфології, класичної літератури.

Звичайно ж таких книг набагато більше! Які б ви порадили?

У нашому блозі на сайті ми вже писали що таке режисерський сценарій та навіщо він потрібен

https://lanet.pro/blog/directors_script_needed/