f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

Родина як поле бою, онлайн-порятунок і український клезмер. Парадокси режисерських пошуків на «Молодості»

27.10.2023

Фільми дня — українська стрічка «Лишайся онлайн», костариканська «Мені сняться електричні сни», британський «Скарб» і аргентинський документальний «Проєкт “Клезмер”».

У Києві триває 52-й міжнародний кінофестиваль «Молодість». Цьогоріч фестиваль уперше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну проходить у довоєнному форматі: міжнародний, національний і документальний конкурси, дитячий Molodist Teen Screen і насичена позаконкурсна програма. Основним фестивальним майданчиком є кінотеатр «Жовтень». Повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах, читайте тут. Повну позаконкурсну програму — тут. Перелік українських фільмів, які представлені в рамках цьогорічних конкурсних і позаконкурсних програм, можна побачити тут, а перелік фільмів-учасників повнометражного міжнародного конкурсу — тут. Про попередній день фестивалю ми писали тут.

Далі:

https://detector.media/kritika/article/218587/2023-10-26-rodyna-yak-pole-boyu-onlayn-poryatunok-i-ukrainskyy-klezmer-paradoksy-rezhyserskykh-poshukiv-na-molodosti/