f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

25 найочікуваніших українських кінопроєктів

14.01.2020

Радіо Свобода відібрало 25 перспективних кінопроєктів профінансованих Українським культурним фондом (УКФ) і запитало у їхніх авторів, коли очікувати на повнометражні фільми.

Фільм про Голодомор, про розстріляного українського художника Михайла Бойчука та про Femen. Поки що це тільки проєкти, але невдовзі вони можуть стати повноцінними стрічками. Український культурний фонд (УКФ) виділив цьогоріч близько 70 мільйонів гривень на підготовку сценаріїв та препродакшен кінофільмів. Завдяки цій програмі кіношники могли ретельно підготуватися до зйомок майбутнього повного метру: підібрати акторів, випробувати техніку, відібрати локації, поексперементувати з зображенням, відзняти тизер. Та найголовніше ? заглибитися в матеріал. Це те, чого не вистачає сучасному кіновиробництву, яке через дороговизну робиться переважно «з коліс». Також у авторів з'явився повноцінний презентаційний пакет їхніх робіт, – це спрощуватиме в подальшому пошук фінансування.

https://www.radiosvoboda.org/a/nayochikuvanishi_ukrainski_filmy/30345693.html?fbclid=IwAR1hBEYrTBo5jn0832tB4VdqPtt_-R6ts9PLa5wY0ibe8vPQXfnPLJ_hFG0