f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

23 жовтня, неділя, Червоний зал

23.10.2016

Урочисте відкриття XLIIІ сезону Будинку кіно

ПРОГРАМА:

–  Вручення Премії імені Фелікса Соболєва 2016 року режисерам Володимиру Хмельницькому та Ігорю Негреску за їх значний внесок у розвиток науково-популярного та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно.

– Показ документального фільму Романа Бондарчука «Українські шерифи».

«УКРАЇНСЬКІ ШЕРИФИ»

Режисер Роман Бондарчук

Україна, Німеччина, Латвія, 2015 рік

Фільм розповідає про процеси самоорганізації у селі Стара Збур’ївка на Херсонщині, йдучи шляхами двох «шерифів», обраних громадою для підтримання правопорядку.

Світова прем’єра фільму відбулася на найпрестижнішому Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі у головному конкурсі.

Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу у конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки.

Фільм був показаний у семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату DOCU/ХІТ Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA.

Український Оскарівський комітет обрав «Українських шерифів» Романа Бондарчука претендентом на премію «Оскар» від України у номінації «Фільм іноземною мовою» на своєму засіданні 9 вересня 2016 року.

Роман Бондарчук закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого (майстерня Юрія Іллєнка). Як режисер створив низку короткометражних фільмів, документальних стрічок та відеокліпів, співпрацював із телеканалам ZDF, ARTE, MDR тощо. «Українські шерифи» – його перша повнометражна документальна стрічка. Роман Бондарчук є членом НСКУ.

Початок о 17 годині

ВХІД ЗА ЗАПРОШЕННЯМИ
Запрошення можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208)