f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

Копія 35 мм в Будинку кіно. Осучаснення минулого.

07.09.2024

Національна спілка кінематографістів України

Компанія «Кінове» запропонувала істиним поціновувачам кінематографу демонстрацію фільмів з оригінальної кінопрокатної плівки копії формату 35мм. мовою оригіналу з українськими субтитрами.

5 вересня у Червоній залі Будинку кіно НСКУ відбувся спеціальний показ оскароносної історичної драми режисера Мела Гібсона «Хоробре серце».

На мій погляд, організаторам показу вдалося створити атмосферу подорожі в минуле кінематографу, бо глядачів двадцять першого сторіччя, розбещених сучасними технологіями, очікувало на перегляді все те, що було цілком звичним для глядачів сторіччя двадцятого, а саме: стрекіт кіноплівки, подряпини на плівці, видимі склейки і навіть технічна зупинка....

Чи оцінили цей показ присутні в залі - покаже час, адже ініціатори такого формату - щиро закохані в кінематограф люди, планують продовжити свій експеримент.

Я - людина, яка завжди радо вітає все нове, неочікуване (в даному випадку, знайомство із тим старим, з якого все починалося), від душі вітаю з початком нового проєкту всіх дотичних до нього людей, а особливо Yaroslav Yushkov і чекаю на наступний перегляд.

Валерія Іваненко.

Залишаю тут чудове відео від Yaroslav Yushkov: https://www.facebook.com/.../pcb.../2202106533498932

Фото від Сергія Борденюка.

https://www.facebook.com/photo?fbid=919167080253029&set=pcb.919171556919248