f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

Унікальне нове українське кіно: XVI Всеукраїнський кінофестиваль «ДНІПРО-CINEMA» 8-10 липня

10.07.2024

Slavik Bihun

Голова Наглядової ради -

Head of the Supervisory Board у

Українська Гільдія Режисерів / Directors Guild of Ukraine

8-10 липня 2024 року дивіться фільми конкурсної програми Всеукраїнського фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» в культовому місці – Синій залі Будинку кіно в Києві (8-9.07 з 10:00, 10.07 з 15:00), вхід вільний. Про це повідомляє Національна спілка кінематографістів, під егідою якої та її осередку з Дніпра, проводиться фестиваль.

На цьогорічний фестиваль подано 82 творчі екранні роботи у таких номінаціях, як «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні роботи», «Студентські роботи», «Анімація», «Дитячо-юнацька творчість». Ви зможете побачити творчий доробок кінематографістів Києва та Одеси, Черкас та Запоріжжя, Полтави та Херсона, Луцька та Львова, Харкова та Чернівців, Житомира та Дніпра, Івано-Франківська та Вугледару. У фестивалі візьмуть участь 14 представників з територіальних осередків НСКУ.

На фестивалі шанувальники українського кіно побачать останні надихаючі фільми про захисників України. З-поміж них – титулований двомовний фільм «Остання зйомка» (Last Shooting), присвячений кінематографістам і медійникам, понад 100 з яких загинули на війні, зникли безвісти під час бойових дій. Стрічка нещодавно визнана «Найкращим некомерційним професійним фільмом» на МКФ «Кінокімерія» і здобула престижну нагороду Mobile Journalism Awards (ФРН/США).

Фестиваль «Дніпро-cinema» заснований 2004 року з ініціативи Дніпропетровського осередку НСКУ. З 2006 року носить ім'я одного із фундаторів українського кіно, оператора і режисера Данила Сахненка. З 2011 року фестиваль став міжнародним (роботи із 12 країн). У 2021 році з нагоди 30-річчя Незалежності фестиваль відбувся онлайн (52 фільми від 10 структурних територіальних підрозділів НСКУ).

https://www.youtube.com/watch?v=RcYrbQabXaA