f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

Вітаємо організаторів та учасників 11-го міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ із завершенням його роботи!

20.06.2024

Майже 29 000 глядачів і глядачок долучилися до безкоштовних показів в кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького та Чернігова. Також були доступними перегляди і у форматі онлайн. Наприклад, програму «Коли ще звірі говорили» в онлайн-кінотеатрі подивилися майже 10 000 разів. Доречи, найпопулярнішою стрічкою онлайн-кінотеатру стала анімаційна комедія «Паця».

ЮНІСЕФ - офіційний партнер Чілдрен кінофесту, представив для перегляду розвивальний мультсеріал «Іскорки суперсил».

Обрано найкращу дитячу стрічку, а також названі результати дитячого кіноконкурсу, який цього року відбувся в межах фестивалю всьоме.

Найкращим фільмом фестивалю за підсумками глядацького голосування названо німецьку пригодницьку комедію «Літо Сюрпризів» (екранізація дитячої книги німецького письменника Мартіна Музера), яка отримала 4,66 бала з 5.

Щодо дитячого кіноконкурса, то його організатори отримали понад 80 заявок з усієї України, серед яких було обрано 16 фіналістів.

Переможців визначило професійне журі українських кінематографістів до складу якого увійшли: режисерка анімаційних фільмів, аніматорка Анна Дудко, кінокураторка, культурна менеджерка й авторка підліткового нон-фікшену «Твоя книга про кіно» Ольга Бірзул та Роман Любий, режисер документальних стрічок «Залізні метелики» та «Зошит війни», а також майбутньої анімації «Нечиста сила».

До фестивалю вперше долучилося журі Спілки кінокритиків України.

Приз глядацьких симпатій вручив актор Артур Логай.

Нагородження відбулося на церемонії закриття Чілдрен Кінофесту в Будинку кіно.

Далі:

Фотогалерея

https://www.facebook.com/photo/?fbid=868255188677552&set=pcb.868249818678089

Результати Дитячого кіноконкурсу:

• Ґран-Прі (нагорода в розмірі 10 000 грн) — пластилінова анімація «Добрі новини», яка показує життя родини в країні, що зазнала агресивного воєнного нападу очима дитини (режисерка Марія Джур, 6 років, місто Київ).

• Найкращий анімаційний фільм у категорії 7—10 років (5 000 грн) — «Про вовка» — історія сірого вовка, з яким ніхто не хотів дружити (режисер Тимофій Коростельов, 7 років, місто Дніпро).

• Найкращий анімаційний фільм у категорії 11—14 років (5 000 грн) — «Небезпечне відрядження» — космічна історія про вченого та його незвичайного домашнього улюбленця (режисер Марк Іванченко, 14 років, місто Полтава).

• Найкращий ігровий фільм у категорії 11—14 років — «Монстр 24.02.2022» про монстра, якого дуже бояться діти (режисер Дарина Кондратенко, Анна Бистрік з міста Суми).

• Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів та нагороду у розмірі 7 000 грн отримала стрічка «Викрадення століття» про цікаве розслідування, яке проводять троє юних детективів (режисерка Аліна Легкодух, 14 років, місто Черкаси). Почесні дипломи отримали:

• В категорії 11-14 років (ігрове кіно): анімафільм «Добрі новини» режисерки, кримчанки Марії Джур - за чутливість та ніжність відображення воєнної реальності та великої спільної мрії у формі пластилінової анімації.

• В категорії 7-10 років (анімація): фільм «Монстр» режисерок Дарини Кондратенко та Анни Бистрік – за мистецьке переосмислення постаті містичного жахаючого Сиреноголового монстра, який окидає вигаданий світ, щоб тривожити, рятуючи турботою в часи реальної війни.

• анімафільм «Забаганки Рудика» режисера Артема Бідухи за цікаву техніку, оригінальність та спробу знайти нову форму, а також за веселі пригоди, які можуть підняти настрій у будь-якій ситуації.

• Спеціальна відзнака журі СКУ присуджується фільму «Оце так початок канікул» режисерки Зоряни Зеленської - за зображення різних характерів жіночих персонажок та яскраве розкриття їх у критичних обставинах як сміливих, стійких і дієвих героїнь. Згодом фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ: (https://88ghx.r.sp1

Фестиваль пройшов за підтримки Українського культурного фонду та Національної спілки кінематографістів України.

Партнерами виступили: Посольство Норвегії в Україні, Посольство Франції та Французький інститут в Україні, уряд Ірландії, Посольство Іспанії в Україні.

Наступного року ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ відбудеться традиційно після закінчення навчального року — з 31 травня до 8 червня.

Національна спілка кінематографістів України ще раз вітає організаторів і учасників 11-го міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ-2024!

До наступного фестивалю ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ-2025!

Фотозвіт від Сергія Сівякова та Артема Галкіна.

https://www.facebook.com/ukrkino