f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

30 березня, субота, Блакитна вітальня. Презентація книги заслуженого артиста України Дмитра Хоми «ДОРОГАМИ ЖИТТЯ».

30.03.2024

У програмі беруть участь народні та заслужені артисти України,

відомі творчі особистості.

Сценарний план презентації книги Дмитра Хоми «Дорогами життя»

30 березня 16.00 (Будинок кіно)

(усі пісні і вірші, що звучатимуть протягом вечора, входят у збірку автора).

1.На фоні відеофільму про красу нашої Буковини:

Вступне слово нар.арт.України Василь Ілащук про чарівний край і талановитих буковинців: Дмитра Гнатюка, Івана і Марію Миколайчук, Володимира Івасюка та інших. Закінчується представленням автора з.а.України Дмитра Хоми.

2.Дмитро Хома: виходить з піснею «Ми з України родом», оголошує хвилину мовчання за усіма, хто віддав життя за Україну, розповідає про загальні теми поезії книги, акцентує увагу на віршах про рідний край: (читає 1-2 вірші і співає пісню про своє село «Мої Лукавці – мій оберіг» під відеоряд, і «Моя Буковина»)

3.Слово автору передмови «Озвалася струна душі» нар.арт. України Вадиму Дмитровичу Крищенку.

4. Дмитро Хома : представляє Олену Ремез, розповідає про цикл віршів на важку тематику сьогодення, на тему війни, читає разом з Оленою кілька віршів і представляє тріо солістів Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України: Антон Медолиз, Володимир Новохацький, Дмитро Жбанков.

(співають 2 пісні: «За Україну, за її волю» «За Україну помолись»

5. Дмитро Хома,Олена: читають кілька віршів, після слово зас. арт. України Ніні Мирводі.(співає 2 пісні «Благословляю я тебе мій сину», «Краю – доленько моя»)

6.Дмитро Хома : Слово Голові НСКУ: Сергій Григорович Борденюк.

7.Дмитро Хома: слово має Володимир Талашко - читає кілька віршів.

8.Дмитро Хома: запрошує на сцену нар.арт.України Надію Шестак, яка виконає 2-3 пісні.

9..Дмитро Хома: Слово голові Земляцтво буковинців в Києві "Буковина": Цибух Валерій Іванович та Ігор Васильович Яків’юк.

10.Дмитро Хома: якими б важкими не були часи, українці завжди уміли жартувати, бо тонкий гумор притаманний нашому народові. Запрошує до слова нар.арт.України Анатолія Демчука, який читає кілька гумористичних творів автора.

11.Дмитро Хома: Дякує усіх, хто домоміг і долучився до організації і проведення цього вечора, усім гостям. Читає 1-2 вірші, співає заключну пісню. «Край моїх батьків»

Запрошує усіх разом виконати «Гімн України»! 

Початок о 16 годині