f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

21 грудня о 18:30 в Будинку кіно відбудеться Закриття Міжнародного Інтернет Кінофестивалю Star Independent

21.12.2023

Прес-реліз події «Прем’єра мультфільму "Витязь в тигровій шкурі" в рамках Міжнародного Інтернет Кінофестивалю "Star Independent".

21 грудня о 18:30 в Будинку кіно відбудеться Закриття Міжнародного Інтернет Кінофестивалю "Star Independent". У програмі: церемонія нагородження українських переможців та прем'єра грузинсько-американського мультфільму "Витязь в тигровій шкурі" режисера Мірзи Давітая.

Міжнародний Інтернет Кінофестиваль "Star Independent" проводиться з 15 по 19 грудня у Майамі. Закриття фестивалю та нагородження переможців відбудеться у Нью-Йорку водночас з київською подією.

"Star Independent" проводиться вже у 9-й раз та охоплює кілька країн світу. У цьому році фестиваль відкриває можливість створення мосту між аутентичною українською культурою та проявами української діаспори в Америці. Через події, спровоковані Російською агресією, до українського соціуму та культури збільшився інтерес. Більше половини конкурсних робіт у 8 номінаціях представлені українськими кінематографістами або в спільних проектах. Їх оцінює міжнародне журі під керівництвом оскароносного режисера, сценариста та продюсера Вадима Перельмана.

Фестиваль розпочнеться показом фільму "Довбуш" режисера Олеся Санина в одному з престижних кінотеатрів Майамі, а завершиться у Києві показом мультфільму Мірзи Давітая. Символічно, що головні герої українського фільму “Довбуш” та грузинського “Витязь в тигровій шкурі” – це, в широкому смислі слова, народні герої, які представляють свою культуру та її цінності.

Про мультфільм “Витязь в тигровій шкурі”: Це перша екранізація відомої середньовічної поеми Шота Руставелі. Режисер Мірза Давітая 8 років живе в США, але продовжує розповідати про древнюю та унікальну культуру свого народу, вважаючи це своєю місією. Фільм створений з використанням експериментального підходу шляхом об’єднання ротоскопу та традиційних методів 2D-та 3D-анімації. До цього Мірза продюсував, писав та знімав ігрові фільми з Енді Гарсіа, Велом Кілмером, Шарлоттою Генсбур та Мішелем Хазанавічюсом.

Українські переможці кінофестивалю:

Олег Скрипка, Найкращий кліп

Антоніна Сотникова, Найкращий Соціальний Ролик

Акторка Даша Трегубова, Нетрадиційне мистецтво

Тарас Томенко, Кращий режисер, фільм «Будинок Слова»

Заза Буадзе, Грігоріс Карантінакіс, Кращий сценарій, фільм «Мій карпатський дідусь»

Сергій Стрельніков, Кращий актор, фільм «Довбуш»

Ірма Вітовська, Краща актриса, фільм «Між нами»

Олесь Санін, Кращий фільм, «Довбуш»

Генеральний спонсор фестивалю - Юридична Консалтингова Група «Яремчук та партнери». Організатори фестивалю в Україні – осередок Кіноспільнота та громадська організація «Перезавантаження»

Вся виручка від продажу квитків піде на потреби ЗСУ

Посилання на соцмережі https://fb.me/e/1M3BgS4H8

Посилання на квитки https://kontramarka.ua/uk/zakritta-kinofestivalu-star-independent-88480.html

Акредитація ЗМІ - тел. 0674461787 або kinospilnota@gmail.com