f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

25.10.2023. Запрошуємо на допремʼєрний показ фільму «Гра в сліпоту»

25.10.2023

У Києві відбудеться передпремʼєрний показ українського фільму «Гра в сліпоту»/

25 жовтня в столичному «Будинку кіно» пройде передпремʼєрний показ документального телефільму з ігровим короткометражним доповненням «Гра в сліпоту». Стрічка має на меті популяризацію паралімпійського духу та історій спортсменів з інвалідністю, відновлення і зміцнення їх віри в себе.

Над фільмом працювала україно-німецька кінокоманда на чолі з режисерами Русланом Батицьким та Анною Борисовою. Стрічку знято за підтримки Українського культурного фонду.

«Всі українці переживають травматичний період - для когось це фізична травма, втрата кінцівки чи втрата зору, а для інших травма психологічна. Цією кіноісторією ми хочемо показати що, незважаючи ні на що, життя продовжується і воно може бути прекрасним. Основна ідея нашого фільму - припинити розділяти людей на тих хто має інвалідність і тих, хто її не має», - розповів головний режисер фільму Руслан Батицький.

За словами представників команди, у зйомках фільму погодилася взяти участь команда голболістів з Черкас, і це стало однією з головних сюжетних ліній фільму. Інша сюжетна лінія - життя дитини з вадами зору, роль якої зіграла акторка Віра Петрова.

«Ми зробили все, аби завдяки нашому фільму люди з інвалідністю отримали нові сили та натхнення для подолання труднощів, з якими вони зіштовхуються, а глядачі - відчули справжню силу людей з інвалідністю. Це особливо актуально зараз, коли військові та цивільні отримують травми і страждають внаслідок війни, і деякі з них залишаються з інвалідністю сам на сам. Цим фільмом ми хочемо і в них вселити віру в те, що інвалідність - не вирок і не перешкода для нормального, повноцінного життя», - зазначила Анна Борисова.

Передпремʼєрний показ фільму відбудеться 25 жовтня, о 19.00 за адресою: м.Київ, вул. Саксаганського, 6, «Будинок кіно». Фільм демонструється з аудіо-описом та українськими субтитрами.