f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

26 квітня, неділя, Синій зал

26.04.2015

ІV Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF-2015

Ретроспектива короткометражних фільмів Маті Діоп

АТЛАНТИКА

Франція / 2009 / 15 хв.

Вночі біля багаття хлопчик з Дакара на ім’я Серін розповідає двом друзям про свою одіссею - про те, як він плив на кораблі без квитка. Не лише він, але й усе його оточення марить ідеєю перетнути море, і його слова звучать, як меланхолічна поема. Це історія про хлопчиків, які без кінця подорожують: між минулим, теперішнім і майбутнім, життям і смертю, історією і міфом.

CНІГОВИЙ КАНОН

Франція / 2011 / 33 хв.

Дія відбувається у французьких Альпах у лютому 2011 р. Ваніна любить звук паркету, який скрипить під її босими ногами. Ваніна любить вкривати себе сонцезахисним кремом перед каміном. Ваніна любить рудувато-коричневе хутро свого кролика Сусі. Ваніна любить запах шкіри свого білого дивана. Ваніна любить годинами дивитись на полум’яний погляд вкритої вуаллю жінки на листівці з її колекції. Ваніна любить спілкуватися з Елоїзою в Інтернеті. Але найдужче Ваніна любить свою американську няню Мері Джейн. 

ЗНАМЕНИТІСТЬ У В'ЄТНАМІ

Франція / 2012 / 29 хв.

У лісі поблизу Марселя франко-в'єтнамська режисерка Генрієтта Нунг знімає свою версію екранізації «Небезпечних зв'язків» зі своїм сином Майком. Але коли головний актор зникає, процес зупиняється. Фільм втрачає Вальмона, а згодом і саму режисерку. Вона покидає всіх акторів та команду, які відтак стають пасажирами на борту примарного корабля із юнаком Майком у ролі капітана. Коли Генрієтта блукає портовим містом, перед неї відкривається світ, який нагадує їй колишній дім, В’єтнам. Тут вона зустрічає чоловіка, який блукає без надії повернутись.

Більше про КISFF тут >>>.

Початок о 15 годині.