f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

Наталя Соболєва: Можна вічно дивитися на три речі: як тече вода, як горить вогонь і як проходять зустрічі в Кіноспільнота

21.07.2023

Наталя Соболєва

Можна вічно дивитися на три речі: як тече вода, як горить вогонь і як проходять зустрічі в Кіноспільнота.

Тут демонструються видатні українські картини, які змінюють нас, так само, як і шалені, зацікавлені обговорення, на яких глядачів неможливо зупинити.

Але маю попередити – фільмів типу «Скаженого весілля» або « Великої прогулянки» ви тут не побачите, не дивлячись на нашу любов до комедійного жанру, який ми показували і обов’язково будемо показувати та обговорювати.

Тиждень, який в Кіноспільноті розпочинається у суботу, це просто комбо! Можете навіть не виходити з Національна спілка кінематографістів України, тобто з Будинку кіно, тим більше, що тут завжди є світло, ще по-радянські укріплені від ядерного вибуху стіни, бар, кафе та ресторан.

Дивіться, що на нас несеться:

22 липня (вже цієї суботи) о 17:00 – перший майстер-клас нового проєкту «Майстерня Кінорух». Проєкт відкриває суперова, талановита та вдумлива Ірма Вітовська-Ванца, як найсміливіша та найперша в усьому. Напишете потім, як вам новий формат та чого у ньому не вистачає.

27 липня о 18:30 – зустріч з творчою групою фільму «Залізні метелики» та показ картини з обговоренням, як завжди бурхливим. До нас прийдуть Volodymyr Tykhyy, Roman Liubyi та Андрій Котляр – всі гострі на язик, розумні та талановиті аж страшно.

28 липня о 18:30 - довгоочікуваний Богдан Бенюк та Ксенія Баша відвідають Кіноспільноту, щоб подивитись разом з нами прем’єру фільму «Батько» Олександра Кобзаря та поділитись спогадами про зйомки та іншими цікавими сторіз, якими завжди переповнені голови класних акторів.

29 липня о 17:00 свій Майстер-клас дасть Римма Зюбіна. Ну, то ви знаєте, що буде фейєрверк, вибух, виверження вулкану, швидка карпатська річка, сіртаки, кейлі та гопак водночас, купа розповідей та роздумів, тільки встигай вставляти питання.

Далі – слідкуйте за нашою афішею та ставайте частиною української Кіноспільноти. Наша мета - разом до перемоги, а по дорозі знайомимось з видатними українськими кіноособами та влаштовуємо у Будинку кіно крутий двіж.

Вся інформація та квитки www.kinospilnota.kyiv.ua/