f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

27 липня о 18:30 запрошуємо на зустріч з творчою командою кінооб’єднання «Вавилон'13».

27.07.2023

Режисер Роман Любий, оператор та продюсер Андрій Котляр, продюсер Володимир Тихий розкажуть про першу кінокомпанію, яка з 2014 року документувала воєнні злочини та про роботу українських документалістів під час війни.

Після цього дивимось документальний хіт цієї компанії "Залізні метелики". Картина вже була показана на найпрестижніших кінофестивалях світу: американському Sundance, європейському Berlinale, Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, в Україні на Docudays UA.

Стрічка розповідає про авіакатастрофу рейсу MH17, коли Росія збила над українським Донбасом літак «Малайзійських авіаліній», в якому було 298 людей і всі загинули. Російський уряд досі заперечує свою причетність.

Картина поєднує факти та архівні кадри з постановними і фантазійними елементами. Вигадані сцени фільму показують різні сценарії, дотичні до теми фільму. Через танець, перформанс, музику, інсталяції та відеоарт фільм прагне акцентувати увагу на сюрреалістичних обставинах справи. Різні документальні епізоди, зокрема віднайдені колажі кадрів, архівні кадри, інтерв'ю та спостереження, будуть чергуватися з вигаданими. Завдяки цій візуалізації глядач отримує шанс побачити подію з різних ракурсів і в різний час, пов’язавши злочини минулого з сучасністю.

Інформаційний партнер заходу - Нове українське кіно