f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

28.06.2023.Кіноспільнота: зустріч з кінопродюсером Денисом Івановим

28.06.2023

28 червня о 18:00 запрошуємо на зустріч з кінопродюсером, засновником кінокомпанії «Артхаус Трафік» та кінофестивалю «Чілдрен кінофест», співзасновником Одеського МКФ, членом Української та Європейської кіноакадемій Денисом Івановим.

Фільми, які він продюсував («Плем'я», «Рівень чорного», «Донбас», «Зелена кофта», «Штольня»), завжди опинялись в центрі глядацької уваги та отримували безліч кінопризів.

Після розмови з продюсером на вас очікує перегляд та обговорення фільму «Носоріг» (Україна-Польща-Німеччина, 2021 р, генеральні продюсери – Денис Іванов, Олег Сенцов, режисер Олег Сенцов, прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі Венеційського кінофестивалю.

Олег Сенцов відомий не тільки як режисер. Він був активним учасником Євромайдану, в 2014 році був викрадений із Криму російськими спецслужбами та етапований до московської в'язниці Лефортово, а потім до Якутії для відбування покарання. На захист режисера виступили Європейська кіноакадемія, НСКУ, Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД та Балтії, громадські активісти, низка найбільших кінофестивалів та кінематографістів, але тільки в 2019 році Олега Сенцова повернули в Україну.

Олег Сенцов має нагороди за особисту мужність, відстоюванні прав та свобод людини, він лауреат національної премії України ім. Тараса Шевченка, міжнародних премій.

Носоріг знятий в 2021 році у копродукції трьох країн. Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандит на прізвисько «Носоріг» втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-х та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Зараз Олег Сенцов перебуває на фронті. У розмові він сказав, що: - я людина військова - він не може нічого обіцяти, але буде намагатись приїхати особисто на нашу подію. Ми сподіваємось на це, тому що так траплялося і в Кіноспільноту кілька разів вже прямо з фронту приїздили актори та режисери.

Подія на фейсбуці:

https://www.facebook.com/events/964146001563887/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

Квитки на сайті:

https://www.kinospilnota.kyiv.ua/event-details/ediniy-pokaz-filmu-olega-sentsova-nosorig

https://www.facebook.com/reel/245464801540187