f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

20 квітня, четвер, Синя зала. КНУТКТ: показ студентських фільмів майстерні Михайла ІЛЛЄНКА

20.04.2023

Показ екранних студентських робіт КНУТКТ імені І. Карпенка-Карого,

майстерня Михайла Іллєнка

Початок о 17 годині

Парад студентських фільмів перетворюється на обов`язкову дисципліну для викладачів КНУТКТ імені І.Карпенка-Карого. Участь майстерень професорів Юрія Терещенка, Василя Вітера, Михайла Іллєнка в публічних переглядах привертає увагу знаних українських продюсерів, кінознавців, діючих кінематографістів та ветеранів українського кіно. 

Демонстрація студентських фільмів нагадує небезпечне випробування в першу чергу для самих студентів. Виникає обставина, яка є неухильною, яка запрограмована викладачами, і студенти опиняються перед відповідальним викликом. Майстри виводять свою молодь на професійну публіку з певними розрахунками. Вони полягають у тому, що навчально-теоретичний та навчально-практичний процеси припиняють бути кулуарними. Самі викладачі предстають перед вимогливими глядачами у формі складання іспиту їх творчого методу підготовки наступного покоління кінематографістів. Так і відбуваються виходи майстрів і їх учнів після перегляду. Попереду Вчитель, а за ним череда молоді, яка очікує оцінку досвідченого кола глядачів.

Кожна майстерня є неповторною, несхожою на інші. Із своїми прихованими проблемами від людського ока під час виробництва студенських фільмів... І раптом зала заповнена людьми, які уважно вглядаються в нові обличчя сміливців, і як завжди вихід на просценіум Вчителів і їх учнів супроводжується аплодисментами. Першими оплесками в житті початківців українського кіно.

Більш детальний огляд перегляду студентських робіт майстерні професора Юрія Терещенка прес-служба НСКУ опублікує в найближчі дні, але на сайті НСКУ у ФБ вже є відгук  безпосередньо Інституту екранних мистецтв КНУТКТ з фільмографією.

https://www.facebook.com/knutkitKarpenkoKary/

https://www.facebook.com/ukrkino/