f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

До ювілею видатної української актриси театру та кіно Лариси КАДОЧНИКОВОЇ

30.08.2022

«Лариса Кадочнікова. Війна»: режисер Дмитро Томашпольський представляє новий фільм про легендарну Марічку.


Фільм розповідає про життя легендарної Марічки з фільму Параджанова «Тіні забутих предків» (1964) під час облоги Києва російськими агресорами. Зустрічі актриси з друзями та знайомими, що теж залишилися у місті, незважаючи на бомбардування та ризик окупації міста рашистами. Вистава під виття повітряної тривоги. Виникнення нової реальності, у якій поєдналися минуле і майбутнє, спогади, роздуми, мрії. Війна триває…

«Мені дуже приємно співпрацювати з Дмитром Томашпольським. Наш перший фільм — „Лариса Кадочникова. Автопортрет“ отримав нагороду в 2014 році. З початку війни я вирішила залишитися в Києві: Бо це мій дім, це моє місто. А через деякий час зателефонував Дмитро та запропонував зняти продовження фільму, я дала згоду», — розповіла Лариса Кадочникова інтернет-виданню «Вечірній Київ».

У фільми також взяли участь музикант Олег Фагот Михайлюта, мистецтвознавець, професор Вадим Скуратівський, кінознавець та письменник Сергій Тримбач, колекціонер та меценат Олександр Брей.

Зустріч з творцями фільму відбудеться 30 серпня 2022 року у Синій залі Будинку кіно НСКУ о 17.00. 

Виробництво Кінокомпанії Гагарін Медіа, 2022 р. Продюсер - Олена Дем’яненко. Режисер, камера, звук, монтаж – Дмитро Томашпольський. (Текст і фото зі сторінки Дмитра Томашпольського у ФБ). Від себе додам: 30 серпня це ще й день народження Лариси Кадочникової. Приходьте, запрошення можна буде отримати на вході у Будинок кіно.

Sergiy Trymbach

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach