f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

Фестиваль кінооператорського мистецтва КІНОКО оголосив програму

30.09.2021

Фестиваль кінооператорського мистецтва КІНОКО оголосив конкурсну програму. У 2021 році офіційна програма фестивалю складатиметься з шести конкурсів: студентський конкурс, конкурс повнометражних ігрових фільмів, конкурс повнометражних документальних фільмів, конкурс короткометражних фільмів, конкурс музичних відео та конкурс реклам.

«Фестиваль росте та розвивається. Щороку ми намагаємося втілювати у життя щось нове. Не в змозі ігнорувати роботу операторів-документалістів, ми нарешті відкрили конкурс повнометражних документальних фільмів. Також цьогоріч ми продовжуємо добру традицію перегляду музичних кліпів на великому екрані. А ще — проводимо експериментальний показ реклам. Перевіримо, наскільки цей формат може існувати в рамках конкурсу», — програмна директорка фестивалю, Анастасія Тиха.

Фільмом-відкриття стане стрічка «‎Цей дощ ніколи не скінчиться»‎ режисерки Аліни Горлової та оператора-постановника Вячеслава Цвєткова стане фільмом-відкриття. В'ячеслав Цвєтков також очолив журі фестивалю КІНОКО 2021. Показ за участі команди відбудеться 1 жовтня о 20:00 у Червоній залі Будинку Кіно. Це буде перший показ фільму у Києві після насиченої фестивальної історії.

До професійного журі фестивалю були запрошені оператори-постановники, режисери та кінокритики: Іван Сауткін, Олександр Стеколенко, Олексо Гладушевський, Мар’яна Новікова, Нікіта Кузьменко, Олесь Санін, Володимир Войтенко, Роман Любий, Микола Базаркін, Євген Кирей та інші.

До конкурсної програми повнометражних ігрових фільмів увійшло 8 робіт. Серед них — 4 ігрових та 4 документальних фільми. З яких 2 повнометражні дебюти операторів, київська прем'єра, а також вже відзначені увагою інших фестивалів стрічки.

Програма фестивалю КІНООКО

https://kinoko.org.ua/

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3320476-studentske-ta-korotkometrazne-kino-video-i-reklama-programa-kinoko.html