f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

"СТАНЕ ПОЧАТКОМ ТОДІ МІЙ КІНЕЦЬ..."

05.06.2018

Актор Божою милістю, людина незвичайної харизми. Батьківської найбільше - чи ж не тому часто грав ролі батьків, та й у житті йому це вдавалося якнайліпше. Яку сім"ю створив він, разом з Адою Миколаївною Роговцевою! Одне із чудес нашого життя...

Сім"я витворила і цей вечір. Його відкрили голова НСКУ ОЛЕСЬ ЯНЧУК І МІНІСТР КУЛЬТУРИ, АКТОР ФРАНКІВСЬКОГО ТЕАТРУ (в ньому колись служив КОСТЬ ПЕТРОВИЧ) ЄВГЕН НИЩУК. Режисером вечора була КАТЕРИНА СТЕПАНКОВА - дочка, а з тим разом актриса і театральний режисер. Дружина ювіляра, АДА РОГОВЦЕВА, презентувала, по суті справи, міні-виставу, присвячену життю і творчості свого чоловіка. Й інші, звісно, артисти... Артисти, яких сам КОСТЬ ПЕТРОВИЧ любив понад усе. 
АНАТОЛІЙ ХОСТІКОЄВ так само показав невелику оповідь-виставу про те, як він, 21-річний, знімався у фільмі "ДУМА ПРО КОВПАКА" - під орудою режисера ТИМОФІЯ ЛЕВЧУКА І, ЗВИЧАЙНО ж, КОВПАКА-СТЕПАНКОВА. Я ЗАЛЕДЕВЕ НА ПОМЕР, ДИВЛЯЧИСЬ ТЕ І СЛУХАЮЧИ, - ВІД СМІХУ. ДАЛІ ДО ХОСТІКОЄВА ПРИЄДНАВСЯ БОГДАН БЕНЮК (який повідомив публіці, що ХОСТІКОЄВ Є ЛАУРЕАТОМ ПРЕМІЇ імені БЕНЮКА). ТУТ УЖЕ Й СПІВИ ПІШЛИ - БО Ж КОСТЬ ПЕТРОВИЧ ЛЮБИВ СПІВАТИ, ТА ЩЕ Й ЯК! А вже НАТАЛЯ СУМСЬКА ПОЄДНАЛА В СВОЄМУ ЯСКРАВОМУ СПІЧІ І СМІХОВЕ Й СПІВОЧЕ..

І то ж був тільки початок вечора. А далі були і САШКО ІГНАТУША, І ЛАРИСА РУСНАК, і СВІТЛАНА ОРЛІЧЕНКО, і кінооператор СЕРГІЙ БОРДЕНЮК (з великою кількістю прецікавих подробиць),кінорежисер РОМАН БАЛАЯН (як завжди лаконічний і яскравий), інші, хто знав ювіляра.

А опісля вечора лишилися в інтимнішому гурті і тут було стільки цікавого... фараон казино онлайн играть официальный сайт. Зокрема, актриса ЛАРИСА КАДОЧНИКОВА ОПОВІЛА ПРО ТОЙ НЕПОВТОРНИЙ ПОБУТ, в якому і яким жила тодішня мистецька еліта Києва. ВЕСЕЛО ЖИЛИ, а ПРО ГРОШІ НЕ ДУМАЛИ. СТЕПАНКОВ ОДНАЧЕ Ж ДУМАВ, АЛЕ СВОЄРІДНО - РОЗДАЮЧИ ГРОШІ ІНШИМ. АДА РОГОВЦЕВА ПРИ ЦІМ СУМНО ПОХИТАЛА ГОЛОВОЮ: "АГА, ВІН КАЗАВ: У АДИ Є...".

ГОСТЕМ ВЕЧОРА БУЛА І АКТРИСА АНТОНІНА ЛЕФТІЙ, ЯКА ЗНЯЛАСЬ У 5-ти ФІЛЬМАХ РАЗОМ З КОСТЕМ ПЕТРОВИЧЕМ. НИНІ ВОНА ЖИВЕ В АВСТРАЛІЇ, У МЕЛЬБУРНІ. А КОЛИСЬ БУЛА ДРУЖИНОЮ РЕЖИСЕРА І ДРУГА СТЕПАНКОВА ЛЕОНІДА ОСИКИ. ЇЇ РОЗПОВІДЬ КАТЯ СТЕПАНКОВА СУПРОВОДИЛА СВОЇМ КОМЕНТАРЕМ: ДИТИНОЮ Я ВАС, АНТОНІНО, НЕ ЛЮБИЛА. БО Я Ж ХОТІЛА ВИЙТИ ЗАМІЖ ЗА ОСИКУ, ЗІГРАТИ З НИМ ВЕСІЛЛЯ. МЕНЕ ПИТАЛИ: ЯК ЗІГРАТИ? Я ВІДПОВІДАЛА: НА ПІАНІНО....".
Думаю, КОСТЬ ПЕТРОВИЧА УСМІХАВСЯ ЦИМ ОПОВІДКАМ ЗІ СВОЇХ ПІДНЕБЕСНИХ ОКРУШИН. А З ОСОБЛИВОЮ УВАГОЮ ВИСЛУХАВ МОНОЛОГ МАВКИ З "ЛІСОВОЇ ПІСНІ", який - у виконанні АДИ РОГОВЦЕВОЇ - ЙОМУ ТАК ПОДОБАВСЯ:

О, не журися за тіло!

Ясним вогнем засвітилось воно,

чистим, палючим, як добре вино,

вільними іскрами вгору злетіло.

Легкий, пухкий попілець

ляже, вернувшися, в рідну землицю,

вкупі з водою там зростить вербицю, –

стане початком тоді мій кінець.

Будуть приходити люди,

вбогі й багаті, веселі й сумні,

радощі й тугу нестимуть мені,

їм промовляти душа моя буде.

Я обізвуся до них

шелестом тихим вербової гілки,

голосом ніжним тонкої сопілки,

смутними росами з вітів моїх.

Я їм тоді проспіваю

все, що колись ти для мене співав,

ще як напровесні тут вигравав,

мрії збираючи в гаю…

Грай же, коханий, благаю!

 

На фото: К.П.Степанков 

Автор тексту - Сергій Тримбач.