f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 30 січня по 2 лютого

30.01.2017

З 30 січня по 2 лютого 2017 року у Будинку кіно відбудеться низка кінематографічних подій.

У понеділок, 30 січня, о 18:30 у Синій залі в рамках репертуарної рубрики «Наш ілюзіон» та циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком, відбудеться показ художнього фільму Анатоля Литвака «Товариш» (США, 1937).

Княгиня Тетяна і князь Михаїл по революції втікають з Росії. У Парижі, перебуваючи у важкій фінансовій скруті, вони під вигаданими іменами йдуть працювати слугами до банкіра Дюпона. Одного разу той запрошує до себе радянського комісара Городченко, який впізнає російських аристократів. В ролях: Клодетт Кольбер, Шарль Буайє, Безіл Ретбоун, Аніта Луіз та інші.

Запрошення на показ можна роздрукувати самостійно, завантаживши за посиланням>>>. 

У четвер, 2 лютого, у Сині залі відбудуться заходи до 120-ї річниці першої кінозйомки в Україні.

О 17:00 в рамках Літературної вітальні відбудеться презентація книг з історії українського кінематографу, які вийшли друком наприкінці 2016 року – колективної монографії «Історія українського кіно» (том ІІ, 1930–1945 роки) за науковою редакцією Сергія Тримбача та монографії Сергія Тримбача «Кіно, народжене Україною. Ілюстрована історія».

О 18:00 відбудеться показ документального фільму з історії українського кіно «Важко перші сто років» (реж. Юрій Терещенко, автор сценарію Сергій Тримбач, 1996).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ