f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 23 по 29 січня

23.01.2017

З 23 по 29 січня 2017 року у Будинку кіно відбудеться низка кінематографічних подій.

У понеділок, 23 січня, о 18:30 у Синій залі в рамках репертуарної рубрики «Наш ілюзіон» та циклу «Наші співвітчизники у світовому кіно», укладеного кінознавцем Станіславом Сукненком, відбудеться показ художнього фільму Анатоля Литвака «Майєрлінг» (Франція, 1936).

У стрічці йдеться про історію кохання кронпринца Рудольфа Австрійського Габсбурзького і його коханки, баронеси Марі Ветсера. В ролях: Шарль Буайє, Даніель Дар’є, Марта Реньє, Йоланда Лаффон та інші.

Запрошення на показ можна роздрукувати самостійно, завантаживши за посиланням>>>. 

У вівторок, 24 січня, о 18:00 у Малій залі відбудеться презентація збірника «Польсько-українське сусідство на кінематографічному екрані», спільного наукового проекту Вроцлавського університету і Центру кінематографічних студій НаУКМА.

Тематика збірника – взаємне портретування обох народів у мистецтві кіно – ще ні в жодній публікації – чи польскомовній чи україномовній – не була висвітлена. Редактори-упорядники наукової праці – професор Славомір Бобовський та член Правління НСКУ, кінознавець, редактор журналу «Кіно-Театр» Лариса Брюховецька.

У презентації візьмуть участь Богдан Козак (Львів), Вадим Скуратівський, Леся Воронина, Олена Бабій, Ганна Чміль, Лариса Брюховецька.

У середу, 25 січня, о 18:00 у Синій залі відбудеться вечір «Кіношні бувальщини», організований Радою ветеранів НСКУ.

У п’ятницю, 27 січня, о 18:00 у Синій залі в рамках програми Національного центру Олександра Довженка «Межі свободи: Незалежність по обидва боки екрану» відбудеться ретроспективний показ художнього фільму Олександра Ігнатуші «Цвітіння кульбаби» (Київська кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, 1992).

Події фільму розгортаються у переддень української незалежности. Сільський парубок Юрась виходить із в’язниці, здавалося б, у часи демократизації та суспільної перебудови. Проте місця собі за позірно нових умов він не знаходить. На нього чекають ланцюгові пси тоталітарної системи у погонах. Для них, здається, нічого не змінилося. І чи зміниться?.. В роях: Олександр Миронов, Ліга Гарнака, Анатолій Дяченко, Олексій Горбунов та інші.

Запрошення на показ можна роздрукувати самостійно, завантаживши за посиланням>>>.

У неділю, 29 січня, о 17:00 у Червоній залі в рамках репертуарної рубрики «Кращі фільми світового кінопрокату» відбудеться показ художнього фільму «Сила волі» (реж. Стівен Гопкінс, Франція, Німеччина, Канада, 2016).

У стрічці представлено правдиву історію легендарного чорношкірого атлета Джесі Оуенса, чия неймовірна завзятість привела його на Олімпійські ігри 1936 року в нацистському Берліні. Спокуси, що зустрілися на його шляху – ніщо в порівнянні з грандіозним забігом, за яким слідкував увесь світ. Затамувавши подих, одні сподівалися на перемогу Джессі, як на символ справедливості і гідності, а інші жадали його поразки в ім’я тріумфу ідеології. Кілька секунд – і Джессі увірвався в історію, кинувши зухвалий виклик самому Гітлеру. В ролях: Стефан Джеймс, Джеремi Айронс, Вiльям Герт, Керiс ван Хаутен, Джейсон Судейкіс.

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ