f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 14 по 19 грудня

14.12.2015

З 14 по 19 грудня 2015 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 14 грудня, у Синій залі відбудеться прем’єрний показ фільму «Лев Венедиктов. Корифей хорового мистецтва» (режисер Жанна Бебешко, ДТРК «Культура») – документальної роботи про видатного українського митця.

У вівторок, 15 грудня, у Червоній залі відбудеться показ художнього фільму «Брати. Остання сповідь» (режисер Вікторія Трофіменко), першого українського фільму який відібрали водночас на три кінофестивалі класу «А» — в Індії, Шанхаї та Москві. У стрічці за романом «Джмелиний мед» шведського автора Торґні Ліндґрена йдеться про історію любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі.

У середу, 16 грудня, у Будинку кіно – одразу дві прем’єри. У Червоній залі відбудеться показ документального фільму-реквієму «Іловайськ. Лицарі неба» (режисер Катерина Стрельченко), присвячений всім загиблим героям у Іловайську та, передусім, першим добровольцям «Дніпро-1», а у Синій залі – показ документального фільму Віктора Політова «Чорний квадрат», в якому постає український художник Володимир Гарбуз.

У четвер, 17 грудня, у Синій залі триватиме Другий Всеукраїнський сценарний фестиваль «КІНОСКРИПТ». У програмі – майстер-класи, дискусії, церемонія нагородження фіналістів конкурсу та показ українських короткометражних фільмів від об’єднання «СУК» («Сучасне Українське Кіно»).

У суботу, 19 грудня, у Червоній залі в рамках проекту «Родинний кінозал» відбудеться показ повнометражного анімаційного фільму «Пісня моря» (режисер Томм Мур), володаря премії Європейської кіноакадемії найкращому анімаційному фільму 2015 року. Стрічку засновано на ірландській міфології. Це історія про останню «селкі» — дівчинку, яка вміє перетворюватися на тюленя. Тільки вона може заспівати чарівну пісню моря і розбудити магічний народ від багаторічного сну.

Нагадуємо, що анонсовані раніше вечір пам’яті кінодраматурга, заслуженого діяча мистецтв України, академіка Національної академії мистецтв України Владлена Кузнєцова (18 грудня) та прем’єрний показ документального фільму Галини Черняк «Двадцять п’ять років і все життя» (19 грудня) не відбудуться.

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ