f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Урочисте відкриття нового памʼятника Олександру Петровичу Довженку

05.09.2024

Нагадуємо про 13 вересня 2024 р. та урочисту подію, присвячену 130-річному ювілейному дню народження Олександра Довженка та Дню українського кіно. В програму святкування, що відбуватимуться за участю Національної спілки кінематографістів України, включено урочисте відкриття нового памʼятника Олександру Петровичу Довженку.

Ось що написав з цього приводу на своїй сторінці Голова НСКУ Сергій Борденюк:

"Зазначений новий памʼятник Олександру Довженку, що відкриватиметься, був створений декілька років тому та покоївся у непристосованому технічному приміщенні на Печерську… Про це на тодішніх засіданнях Секретаріату Спілки, я неодноразово інформував та демонстрував потаємно зроблені світлини після детективного його виявлення разом з Галиною Процевʼят.

Щира вдячність Гендиректору студії Андрію Дончику (до речі, Секретарю НСКУ) та всім причетним посадовим особам за волю у нелегкий час щодо встановлення та, нарешті, можливості оживлення, оприлюднення памʼятника національниму кінокласику. Взявся, домігся, впорався!"

До зустрічи на відкритті пам'ятника українському письменнику, кінорежисеру, кінодраматургу, художнику, першому поету кінематографу.

на фото: Олександр Довженко на зйомках.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005493780055

13 вересня 2024 р. урочиста подія на НКС ім.О.Довженка

https://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=20305