f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

83-я річниця з дня народження Івана Миколайчука

16.06.2024

Сергій Борденюк

голова НСКУ

83-тю річницю з дня народження Івана Миколайчука нечисельна делегація Національна спілка кінематографістів України за сприяння Романа Балаяна та Станіслава Чернілевського у складі Сергія Тримбача, Лариси Кадочникової, Валентини Ковальської, Наталі Сумської, Лариси Брюховецької та Голова Буковинського земляцтва у Києві Валерія Цибуха після 5- ти річної перерви зустріла на малій батьківщині кінорежисера у селі Чортория. Де косили вологу прудку вранішню траву, спілкувалися з родиною та земляками, дарували учбові посібники освітянам, надихалися духовною спадщиною й буковинським, неймовірної чистоти, повітрям.

Далі - в Чернівцях у режимі нон-стоп - зустріч зі ЗМІ, вдячними очільниками міста та, нарешті, після 5-річної перерви, візит НСКУ до краю. Потім спілкування делегації з цільовою аудиторією у Мистецькому кіноцентрі імені І. Миколайчука перед переглядом відрестарованого фільму «Тіні забутих предків».

І, вкотре після перегляду в обіймах глядацької любові - Лариса Кадочникова. Відтак, премʼєра відреставрованого фільму «Їду до Тебе» Миколи Мащенка-Друга І. Миколайчука, де Іван Васильович створив невелику за обсягом, проте масштабну за сучасними сенсоми та виразністю роль.

Надалі- дорога додому…

Хоча, коли Ти їдеш до будь-якого українського дому, Ти завжди повертаєшся до вуйка Івана… Все це в контексті 100-річного ювілею Сергія Параджанова, музами якого у «Тінях» були І. Миколайчук та Л.Кадочникова.

фотогалерея

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005493780055