f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Уперше на 21 Docudays UA журі кінокритиків/-кинь обере свій фільм-фаворит у національному конкурсі DOCU/УКРАЇНА.

28.05.2024

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Уперше на 21 Docudays UA журі кінокритиків/-кинь обере свій фільм-фаворит у національному конкурсі DOCU/УКРАЇНА. Переможець отримає спеціальний диплом від організації. Спілка кінокритиків України — українська неприбуткова громадська організація (ГО), створена у 2018 році задля консолідації українських кінокритиків/-инь, заохочення та розвитку кінокультури в Україні. Журі СКУ діє на багатьох українських кінофестивалях і відзначає спеціальними відзнаками досягнення в кіномистецтві.

Олена Коркодим — кіножурналістка, засновниця кіносайту «Документи». Авторка кінокритичних текстів для «Детектора медіа». Членкиня Спілки кінокритиків України та комітету Національної премії кінокритики «КІНОКОЛО».

Ігор Кромф — кінокритик, автор кінокритичних текстів для Gogol Media, «Лірум» та «СЕНСОР»; ведучий подкасту «Одного разу в подкасті». Член комітету Національної премії кінокритики «КІНОКОЛО».

Альона Пензій — кінознавиця Довженко-Центру, кінокритикиня та культурна менеджерка. З 2018 працює в Довженко-Центрі, спеціалізується на дослідженні історії українського неігрового кіно. Організаторка ретроспектив української анімації на міжнародних та українських майданчиках (ANIMATOR, The Cinémathèque Française, StopTrik, LINOLEUM). Співкураторка кінопрограм у Центрі сучасної культури у Дніпрі (DCCC). Членкиня комітету Національної премії кінокритики «КІНОКОЛО». Авторка кінокритичних текстів для LB.ua, «Української правди» та інших.

21 Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні, International Media Support, Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Посольства Естонії в Україні, Польського інституту в Києві, Французького Інституту в Україні, Данського інституту культури, Чеського центру Київ і Посольства Угорщини, Київ.

Думки, висновки чи рекомендації не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть виключно її автор(к)и.