f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Повідомлення про розгляд апеляційної скарги у справі оскарження повноважень Ради з державної підтримки кінематографії

03.04.2024

Nadia Denysiuk

адвокат НСКУ

2.04.2024 р. суд дослідив докази, що є доволі формальною стадією, і перед судовими дебатами неочікувано та необґрунтовано оголосив перерву у розгляді справи до 23.04. Судді не пояснили своє рішення оголосити перерву і в чому є необхідність, коли усі представники вважали за можливе проводити розгляд, і на клопотання нашого адвоката не оголошувати перерву - відмовили.

У нас залишилась лише одна стадія - судові дебати. На цій стадії судді не зможуть оголосити перерву, а повинні завершити розгляд справи.

Ми надіємось, що суд не буде затягувати безпідставно розгляд справи, а завершить розгляд 23 квітня.

Прес-служба НСКУ

У цій справі НСКУ представляє інтереси усіх її спілчан, а сама справа опосередковано стосується усіх представників індустрії, адже Рада з державної підтримки кінематографії єдиний орган, який приймає рішення щодо використання бюджетних коштів для підтримки кінематографу в Україні. Відтак легітимність Ради впливає на усі відносини, які індустрія має з Держкіно.

Суспільна підтримка - це вияв не лише солідарності, але і неефективності роботи Ради, тоді як її основним завданням є ефективний розподіл коштів.

2 квітня 2024 року до Шостого апеляційного адміністративного суду у призначений час прибули провідні кінематографісти України – спілчани НСКУ – та адвокат НСКУ Надія Денисюк.

У слуханні справи брали участь Голова НСКУ Сергій Борденюк, член Правління Сергій Галетій, секретарі Правління НСКУ Володимир Тихий, Ольга Бесхмельніцина, Юлія Сінкевич, Денис Іванов.

Наступне судове засідання 23 травня 2024 року.

Додаткова інформація буде додана.

Прес-служба НСКУ