f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Оновлення у справі за позовом НСКУ проти Кабміну щодо оскарження продовження повноважень членів Ради з державної підтримки кінематографії.

14.03.2024

Сьогодні Шостий апеляційний адміністративний суд заслухав представників сторін щодо аргументів по суті справи та після надання пояснень оголосив перерву у розгляді справи і призначив наступне засідання на 02.04.2024 о 15:00.

На засіданні представники Кабміну найбільше наголошували на процесуальних порушеннях, які на їх думку, вчинив суд першої інстанції. Представник Держкіно спочатку заперечила на залучення до процесу засобів масової інформації у відповідь на клопотання нашого адвоката. Проту суд допустив засоби мосової інформації до слухання. Надалі представниця Держкіно так і не змогла пояснити причини неможливості проведення конкурсу. Зокрема, на засіданні суду був присутній - Олександр Недбаєв, він же телепродюсер кінокомпанії Prime Story Pictures і член Ради, чиї повноваження незаконно продовжили. Пан Недбаєв підтримав апеляційну скаргу, але не висловлював свою позицію щодо суті спору. Водночас на питання нашого представника відповів, що воєнний стан не заважає йому виконувати обовʼязки члена Ради.

Очікуємо, що 2 квітня суд винесе остаточне рішення.

Nadia Denysiuk

axon.partners, адвокат НСКУ