f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

12.03.2024.Розгляд апеляційної скарги у справі оскарження повноваження Ради з державної підтримки кінематографії

12.03.2024

Організатори події: Axon Partners та Babylon'13

Шостий апеляційний адміністративний суд, вулиця Князів Острозьких, 8, корпус 3, зал 5, суддя Кобаль М.І.

Запрошуємо на розгляд апеляційної скарги КМУ на рішення суду, яким визнано незаконним продовження повноважень Ради з державної підтримки кінематографії за позовом Національної спілки кінематографістів України.

Очікуємо розгляд по суті, адже процесуальні питання ми зʼясували на минулому засіданні.

У цій справі НСКУ представляє інтереси усіх її членів, яких понад 700, а сама справа опосередковано стосується усіх представників індустрії, адже Рада з державної підтримки кінематографії єдиний орган, який приймає рішення щодо використання бюджетних коштів для підтримки кінематографу в Україні. Відтак легітимність Ради впливає на усі відносини, які індустрія має з Держкіно.

Засідання відбудеться о 14:00 у Шостому апеляційному адміністративному суді (вулиця Князів Острозьких, 8, корпус 3, зал 5, суддя Кобаль М.І.).

Запрошуємо усіх небайдужих громадян долучитися вільними слухачами та показати, що суспільство активно слідкує за подіями. З собою мати паспорт.

Суспільна підтримка — це вияв не лише солідарності, але і підкреслення неефективності роботи Ради, тоді як її основним завданням є ефективний розподіл коштів.