f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Сумна звістка. Померла відома кіноактриса, заслужена артистка України АЛФІМОВА Людмила Іванівна.

23.02.2024

22 Лютого у селі Печора Тульчинської громади на Вінниччині на 89 році пішла з життя відома кіноактриса, заслужена артистка України АЛФІМОВА Людмила Іванівна.


Людмила Алфімова народилася в Харкові в родині водія й домогосподарки. АЛФІМОВА Людмила Іванівна у 1953 р.закінчила школу. З дитинства мріяла стати льотчицею. Після десятирічки закінчила аероклуб, літала на винищувачі, навіть опанувала вищий пілотаж. Батькам це не дуже подобалось. Та в навчанні далі відмовили: пояснили, що дівчат не беруть. Тоді Людмила пересіла в автомобіль. А в театральний вступила, аби хоч у театрі чи кіно можна було стати льотчицею. 1954 — вступила до Харківського театрального інституту, який закінчила в 1958 році в (майстерня Л. Сердюка і М. Покотило). У 1960—1963 була актрисою Київського театру юного глядача. З 1963 — актриса Кіностудії ім. О. Довженка. Справжню славу актрисі принесла головна роль у легендарному радянському фільмі «Весілля в Малинівці». За всю свою тривалу кар'єру Людмила Іванівна знялася в понад 40 кінофільмах, а озвучила близько 170.

Далі:

https://www.wikidata.uk-ua.nina.az/Людмила_Алфімова.html

Заслужена артистка України Алфімова Людмила Іванівна отримала державну нагороду - орден княгині Ольги III ступеня

https://vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/29960-zasluzhena-artystka-ukrainy-alfimova-liudmyla-ivanivna-otrymala-derzhavnu-nahorodu-orden-kniahyni-olhy-iii-stupenia

Померла актриса радянського кіно Людмила Алфімова, яка проживали на Вінниччині

https://vinbazar.com/news/podiyi/pomerla-aktrisa-radyanskogo-kino-lyudmila-alfimova-yaka-projivali-na-vinnichchini

Національна спілка кінематографістів України висловлює співчуття родині, близьким, друзям, колегам з акторської праці шановної Людмили Іванівні АЛФІМОВІЙ!