f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо кінодраматурга, кінорежисера, кіноактора, ветерана Одеської кіностудії Євгена Женіна з 75-річним ювілеєм!

09.02.2024

Національна спілка кінематографістів України вітає члена Правління НСКУ Євгена Женіна з ювілейним днем народження!

Євген Женін за своїм природним даром є душею кінематографічних компаній і кампаній! Його творча активність завжди переливається через край, жодна подія у кінематографічному житті Києва та Одеси не минає повз талановитого одесита. Фотографічна галерея свідчить про його визнання колегами, друзями, читачами його іскристих текстів, опублікованих на сторінках одеської, української і зарубіжної преси.

Від слова до постановочної справи у Євгена Женіна один крок.

У 1977-2022 рр. плідно досліджує історію розвитку кінематографу, має численні публікації у пресі, створює авторські теле- і радіопрограми, виступає художнім керівником фестивалю «Дні Одеси в Нью-Йорку» (США) та Арт-фестивалю ім.Рішелье (Німеччина-Україна), є автором та режисером-постановником кіноконцертних проектів «Наше невідоме кіно», «Сенсації та будні нашого кіно», які успішно пройшли у Нью-Йорку, США (театр «Мілленіум» - 2006 р., «Девідзон-Холл» - 2007 р.).

https://uk.wikipedia.org/wiki/Женін_Євген

Для Євгена Женіна знімальний майданчик або театральна сцена є результатом невтомної праці від автора куплетів до лібрето мюзиклів, а його темперамент має право визначитись як акторський. Режисерка Кіра Муратова запросила його на важливу роль у фільмі «Короткі зустрічі». Його типажність викликала інтерес і запрошення до зйомок в багатьох кінокартинах.

Євген Женін активний міжнародний кінофестивальний діяч і ця його особиста прерогатива сягає від України до європейських країн. Він пишається українським містом Одеса, і на всіх меридіанах і паралелях організовує тисячі симпатій до одеської кінематографії, до української кіноспадщини.

Національна спілка кінематографістів України бажає нашому колезі і другу Євгену Женіну міцного здоров’я, гарного настрою, подальших творчих перемог, великої дружби серед колег!

https://www.facebook.com/yevgeny.zhenin