f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Результати засідання в Шостому апеляційному адміністративному суді

01.02.2024

Nadia Denysiuk

адвокат

1 д.

Результати вчорашнього засідання в Шостому апеляційному адміністративному суді за позовом Національна спілка кінематографістів України до Кабінет Міністрів України щодо визнання незаконим продовження повноважень Рада з державної підтримки кінематографії до закінчення воєнного стану.

Суд відклав розгляд справи до повідомлення про справу та апеляційну скаргу КМУ одного із членів Ради - Віктора Яриша. Оскільки в матеріалах справи відсутні його адреса та інші дані, які б дозволили встановити адресу.

Спитаєте ви чого ж ми нічого не зробили? Зробили. Кілька разів витребовували самостійно і через суд у відповідача КМУ та третьої особи ДержКіно України інформацію про члена їхнього ж органу. А саме цього члена висувало Держкіно. Збіг? Проте Держкіно вперто не надавало інформацію і десь її "загубило".

Не вперше Держкіно саботує процеси, які виникають через їхні неправомірні дії. Зі свого боку ми робимо все можливе, щоб такі неправомірні дії не залишались без належної реакції. Наступне судове засідання призначено на 12 березня о 14.00.

https://www.facebook.com/pokalchuklarysa/videos/834060481818563