f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ФІПРЕССІ (Fipresci):привітання членкинь Спілки кінокритиків України Олени Рубашевської та Наталії Серебрякової

19.11.2023

Спілка кінокритиків України

Хочемо привітати членкинь Спілки кінокритиків України Олену Рубашевську та Наталію Серебрякову з їхніми професійними досягненнями у лавах Міжнародної федерації кінопреси - ФІПРЕССІ (Fipresci):

У вересні на щорічній генеральній асамблеї міжнародної федерації кінокритиків ФІПРЕССІ Олена Рубашевська була обрана віце-президентом. Термін каденції складає 2 роки. Разом із іншими членами правління (генеральним секретарем Клаусом Едером, президентом Ахмедом Шаукі, другим віце-президентом Паолою Каселлою та виконавчим секретарем Алін Таскіян) Олена буде забезпечувати адміністративну функціональність федерації та розробляти візію розвитку та модернізації. Починаючи з 2020 року, Олена також є головним редактором сайту ФІПРЕССІ. Головним завданням на період правління Олена вважає покращення комунікації між представниками 50+ національних спілок та 80+ фестивалів, акредитованих федерацією, а також залучення молодшого покоління кінокритиків до діяльності у рамках ФІПРЕССІ;

А у жовтні стало відомо, що кінокритикіня і членкіня СКУ Наталія Серебрякова стала також членкінею ФІПРЕССІ. Наталія – авторка текстів про кіно у виданнях "Коридор", DTF Magazine, Cineuropa, Cargo та інш, програмерка кінофестивалю Scanorama (Вільнюс), голосуюча міжнародна членкіня на премії «Золотий Глобус», а також номінантка премії українських кінокритиків «Кіноколо» 2023 за дописи про українське кіно у виданні Cineuropa.

Українськими членами ФІПРЕССІ наразі є: Алік Шпилюк, Олександр Гусєв, Андрій Алферов, Маріанна Кавка, Антон Філатов, Олена Рубашевська, Дмитро Десятерик, Ірина Зубавіна, Катерина Сліпченко, Людмила Новікова, Наталія Мусієнко, Наталія Серебрякова, Оксана Мусієнко, Оксана Волошенюк, Олег Батурин, Ольга Скоморощенко, Олексій Першко, Сергій Васильєв мол., Денис Буданов, Ірина Гордійчук, Надія Заварова, Сергій Ксаверов та Сергій Тримбач. Майже всі вони є також і членами Спілки Кінокритиків України.

https://www.facebook.com/filmcriticsukraine

https://www.facebook.com/photo/?fbid=666517402250323&set=pcb.666522522249811 фото

https://www.facebook.com/photo/?fbid=666517368916993&set=pcb.666522522249811 фото