f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо з днем народження кінопродюсера Галину Криворчук

13.11.2023

Стелла Кломінська

НСКУ, кінознавиця, редакторка, хронологиня

День народження талановитої і енергійної людини від якої я просто у захваті. Тому від щирого серця поздоровляю її і бажаю міцного здоров'я, миру, добра, удачі, натхнення , реалізації всіх задумів і здійснення мрій!

Галина Іванівна Криворчук. Одна з фундаторів студії «ВІАТЕЛ», директор ТОВ «ВІАТЕЛ», сценаристка, продюсерка, членкиня Національної спілки кінематографістів України, та Національної спілки журналістів України.

Створена 1994 року спільно з відомим кінорежисером Василем Вітром, чоловіком Галини, ця столична студія була і залишається справжнім феноменом. Насамперед, у створенні документальних фільмів про видатних українців, людей, пов`язаних долею і творчістю з Україною. Мова про грандіозний, тривалістю вже понад півтора десятиліття проєкт «Гра Долі». Але не тільки це. Студія створює ще й багато інших цікавих проєктів. Від часу заснування студією ВІАТЕЛ створено понад 100 фільмів, багато з яких брали участь і відзначені нагородами на всеукраїнських і міжнародних фестивалях, серед яких «Вітер мандрів», «Відкрий Україну», «Кінолітопис», «Молодість», «Пролог», а також на фестивалі документальних фільмів «ТОURFILM 2000» у Карлових Варах та на Міжнардному телефестивалі «Zlata Praha».

У студії дійсно багато цікавих, високохудожніх проєктів, але мені особисто до душі їхня "Гра долі", яка мене просто зачаровує...

"Гра долі" - це загадкові, інтригуючі історії з приватного життя знаменитих людей, які жили на українській землі і залишили свій яскравий слід в історії, культурі, мистецтві і науці. Історії кохання. Історії сходження на олімп слави, або несподівані повороти долі...

Дивитися тут:

https://www.youtube.com/@hradoli7052/featured

Стежити тут:

https://www.facebook.com/hradoli

Національна спілка кінематографістів України вітає з днем народження кінопродюсера, одну з талановитих засновників студії ВІАТЕЛ Галину Криворчук. Бажаємо міцного здоров'я, гарного настрою, подальших творчих злетів!