f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Український інститут: Програма підтримки міжнародної промоції українського кіно proMOTION

15.10.2023

Ukrainian Institute - Український інститут 

Оголошено останній у 2023 році конкурс на участь у програмі підтримки міжнародної промоції українського кіно proMOTION. Заявки на участь приймаються з 9 по 30 жовтня 2023 року, 23:59 (київський час) на сайті УІ: http://surl.li/lyyuw

Переможці будуть оголошені у кінці листопада. Промоційні кампанії проєктів мають бути щонайменше розпочаті у період з січня по квітень 2024 року включно. Проєкти, що не були обрані в попередніх конкурсних відборах, можуть бути подані на конкурс повторно. 

Перевага надаватиметься проєктам, що вже мають підтверджені фестивальні прем'єри або закордонний кінотеатральний прокат у цей період. Документи, що це підтверджують приймаються до кінця процесу оцінюванн експертами, а саме 20 листопада. 

У 2023 році Український інститут реалізує програму у співпраці з «Єврімаж» (Eurimages).Вже було проведено два конкурсні відбори з метою надання можливостей промоційної підтримки міжнародних фестивальних прем'єр та закордонного кінопрокату українських фільмів. Під час третього конкурсу комісія може обрати до 3-х кінопроєктів, які отримають до 8000 євро для просування фільму за кордоном. Програма дає можливість українським кінематографістам долучитися до світової практики промоції фільмів, запросити міжнародних фахівців до розробки промокампанії, знайти закордонних партнерів і таким чином збільшити впізнаваність кінопроєкту на міжнародному ринку.

https://www.facebook.com/ukrkino/