f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Український інститут:фільм «Ми не згаснемо» отримав спеціальну відзнаку Onion Award на 14-му Міжнародному фестивалі документального кіно MakeDox

04.09.2023

Переможець програми Українського інституту proMOTION фільм «Ми не згаснемо» отримав спеціальну відзнаку Onion Award на 14-му Міжнародному фестивалі документального кіно MakeDox, що проводиться у м. Скоп’є, Північна Македонія.

«Це документальна стрічка про дорослішання, яка переконує нас у тому, що навіть у важкі часи війни та невизначеності майбутнє все ще існує, і воно варте того, щоб до нього прагнути», — зазначило журі фестивалю. До цього фільм також здобув нагороди на європейських фестивалях, зокрема переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі CROSSING EUROPE Filmfestival Linz та отримав нагороду на goEast Film Festival.

Режисерка Аліса Коваленко отримала спеціальну нагороду «За найкращу режисерську роботу» в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю (Odesa International Film Festival), що визнав стрічку найкращим документальним фільмом у сфері захисту прав людини.

Програма Українського інституту proMOTION цьогоріч реалізується у співпраці з Eurimages.

https://www.facebook.com/ukrkino/