f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Клопотання щодо вшанування пам’яті видатного киянина, заслуженого діяча мистецтв України Давида Черкаського

22.08.2023

Viktor Andrienko

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ КИЇВСЬКОЇ РУСАНІВКИ (ОСОБИСТО МЕШКАНЦІ ВУЛИЦІ ЕНТУЗІАСТІВ)

Півтора року тому до КМДА Національна спілка кінематографістів України, а також представники творчої спільноти, подали клопотання щодо вшанування пам’яті видатного киянина, Заслуженого діяча мистецтв України Давида Черкаського, чия творчість прославила нашу країну на цілий Світ.

КМДА позитивно відповіла на пропозицію, але почалася війна і ця ініціатива встала на паузу. Наразі комісія погодилась розглянути клопотання, але через юридичні процедури необхідно зібрати 20+ підписів від мешканців вулиці Ентузіастів!

У зв’язку з чим, шановні сусіди, просимо підтримати пропозицію про перейменування вулиці невідомих Ентузіастів, що пролягає від Русанівської набережної (двічі, утворюючи півкільце) вздовж берега Русанівського каналу, на вулицю імені справжнього ЛЕГЕНДАРНОГО ЕНТУЗІАСТА(!), всесвітньо відомого режисера-мультиплікатора ДАВИДА ЧЕРКАСЬКОГО. Цю акцію буде присвячено 90-річчю Давида Яновича.

Давид Черкаський (1931-2018) - Народний артист України.

Орден «За заслуги» III ступеня, Орден «За заслуги» II ступеня,

Режисер-постановник та художник анімаційних фільмів:

«Пригоди капітана Врунгеля», «Доктор Айболить», «Острів скарбів».

Фільмотека Черкаського налічує понад три десятки анімаційних фільмів.

Ці мультфільми, на яких виросло декілька поколінь українців, сприяли й продовжують сприяти позитивному іміджу України на міжнародній кіно-арені, забезпечуючи інтернаціоналізацію нашої культури.

З повагою, небайдужі русанівці

https://www.facebook.com/viktor.avn