f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Український інститут: Новий матеріал спецпроєкту «Тепер ви нас бачите»

24.07.2023

Ukrainian Institute - Український інститут

«Основна функція мистецтва і митців — це продовження боротьби. Дуже важливо створювати культурний продукт, перекладати, поширювати, бо на нього є запит. Світові цікаво дізнаватись більше про нашу культуру й мистецтво, про наш контекст», – говорить художниця Katya Buchatska.

Робота Каті «Ізюм — Ліверпуль» була представлена на ЄвроФестивалі у найбільшому соборі Великої Британії. Знята в режимі реального часу, ця відеоінсталяція нагадала відвідувачам про тривалу війну, а також про незламність українського народу.

Запрошуємо ознайомитися з новим матеріалом спецпроєкту «Тепер ви нас бачите», розмовою з художницею Катею Бучацькою про досвід переживання війни і функцію мистецтва після перемоги за посиланням у першому коментарі.

Спецпроєкт, у якому українські культурні дієвці розповідають про презентацію української культури за кордоном під час повномасштабної війни, був створений у межах Сезону культури Велика Британія/Україна Українським інститутом та British Council Ukraine разом з The Ukrainians.

Світлина: Валентин Кузан

UKUASeason

https://www.facebook.com/ukrkino/