f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Наталя Соболєва: Людмила Борисівна Горделадзе. Це прізвище знають всі кіношники.

23.07.2023

Наталя Соболєва

НСКУ, Кіноспільнота

І не тільки знають, але, головне, поважають. Але я про себе та свої відчуття у цей день народження, тому що знаю Її майже все своє життя (спочатку – завдяки мамі, потім – завдяки собі)).

Людмила Борисівна завжди вражала мене своїм аналітичним талантом. Мій улюблений вираз (після того, як я почую від неї якийсь крутий та неочікуваний прогноз, який завжди збувається) – ну у вас і голова! І дійсно, в Її голові народилося дуже багато ідей, які були втілені нею (найчастіше – вперше в Україні), або Вона дарувала їх комусь і вони втілювались вже без неї.

Я дуже люблю Її сім’ю і це для мене дуже крутий показник, як і прекрасна жіноча репутація, що буває не так часто у наших колах. А сім’ю будує перш за все Жінка. А ще щодо Жінки - хто не знає Її жіночні, ексклюзивні вбрання та прикраси, які Вона вміє носити як ніхто

Я дуже поважаю Її за порядність. З таким розумом Вона могла би будувати складні інтриги і завжди досягати своєї цілі, але Вона ніколи і нікому не зробила нічого поганого (підступного, підлого, навіть просто негарного). Все – назовні, все - гучно та чесно, аби чули всі. Ну подобається мені таке, що тут зробиш, терпіти не можу підкилимних ігор.

Я вдячна Їй за кілька моментів у своєму житті (і завжди буду вдячна), коли було ну дуже важко і Вона, не сюсюкаючи, просто взяла і допомогла. І так з багатьма, я добре про це знаю (і не з Її вуст).

Дехто називав наші кінотеатри конкуруючими. Ну тут я точно відійду в бік, тому що Кінопанораму я не змогла врятувати, а Жовтень, попри роки важкої боротьби, був збережений і тут я знімаю, як то кажуть, шляпу, тому що знаю, наскільки це важко та наскільки це виснажує та позбавляє здоров’я.

Одним словом, вірю, що добрі справи завжди повертаються до людини таким же добром, тому знаю, Людмила Борисівна, що у вас все буде добре, і з вами, і з вашою сім’єю. Ви вирішите всі задачки, які будуть з’являтися на вашому шляху, бажаю тільки, щоб їх було зовсім небагато. Ви придумаєте ще багато корисних проєктів. Ви щось утнете таке, що всі здивуються (втім, як завжди). Ви все переможете. Нехай тільки здійсниться (та скоріше) ваше (і наше) головне бажання, щоб душу не розривали зайві знання, а голову – страшні думки. Нехай відновиться нормальний, повноцінний кінопроцес, в якому ви завжди будете потрібною.

Здоров’я вам, сил, натхнення. Нехай все буде добре!