f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Про Спілку і спілчан... (перша половина 2023 року)

01.07.2023

Шановні спілчани!

За останніми повідомленнями спілчани НСКУ прискорили сплату членських внесків. Це говорить про зростаючу активність спілчан, їх зацікавленість у подальшому розвитку діяльності Національної спілки кінематографістів України, долаючи перешкоди сьогодення.

В свою чергу НСКУ в поточному році значно посунула свої позиції вперед заради оточення спілчан різноманітною інформаційно-аналітичною роботою в напрямку розвитку української кінематографії. Початок 2023 року розпочався звітною конференцію за минулий 2022 рік з-за ініціативи кінознавців Володимира Войтенка та Сергія Тримбача. В заході брали участь відомі кінодіячі, представляючи всі галузі кінематографії.

Відділ тематичних програм збирав багатолюдну аудиторію на вечори спогадів про видатних кінематографістів. Творчі зустрічі з ветеранами українського кіно створювали атмосферу доброзичливості, викликали великі симпатії до колег. Літературні заходи, присвячені геніям української літератури, історичні розвідки збирали науковців для деталізації існуючих знань та поточних відкриттів.

Для студентів Інституту екранних мистецтв КНУТКІТ ім.І.Карпенка-Карого Спілка є місцем публічного випробування перших і дипломних фільмів. Майстерні Василя Вітера, Михайла Іллєнка, Юрія Терещенка, Степана Коваля, Богдана Вержбицького представили великі кінопрограми і викликали великий інтерес у самих студентів, провідних кінознавців.

Осередок КІНОСПІЛЬНОТА в контакті з керівництвом Спілки та Будинку кіно освоїли цілий ряд заходів з метою популяризації українського кіно, збираючи велику кількість глядачів.

Відомий кінематографічній публиці Станіслав Сукненко продовжує свою роботу, ставлячи до відома тисяч глядачів про вплив української еміграції на становлення американської та європейської кінематографій в перші десятиліття ХХ ст., і навздогін ретроспекції в Червоній залі арт-директор Української кіноакадемії Алік Шпилюк надає глядачам можливість знайомитись з кращими фільмами - лауреатами останніх світових кінофестивалей.

Національна спілка кінематографістів України стала центром ініціатив по наведенню об`єктивного стану фільмовиробництва з зростанням активності провідних кінематографістів України, особливо після Берлінале - 2023. Було проведено достатньо зборів за участю молодої кінематографії для знаходження організаційних ресурсів з запрошенням компетентних юридичних організацій з метою очищення творчо-виробничих процесів від порушників з боку Держкіно України.

Особливе місце займає підготовка проведення відповідального чергового звітно-виборчого з'їзду НСКУ в жовтні 2023 року. На цей час відбувається підготовка цієї масштабної події в умовах воєнного стану.

Секретаріат НСКУ затвердив положення про прес-службу Спілки. На цей час масив інформації постійно оновлюється на сайтах НСКУ (GOOGLE, FACEBOOK, YOUTUBE).

Цей стислий огляд утримує в собі велику енергію активу НСКУ і запрошує до подальшої активності спілчан, які підтверджують свою готовність стати до громадської роботи як сплатою членських внесків, так і безпосереднього вияву певних ініціатив відповідним комісіям НСКУ.

Прес-служба НСКУ

НЕ ЗАВАДИТЬ!

Шановні члени та членкині Національної спілки кінематографістів України!

Членські внески можливо сплатити на банківський рахунок Спілки за такими реквізитами (крім Одеського відділення): через АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (Приват24)

Рахунок отримувача: UA 1230 5299 00000 2600 2025 0191 30

Найменування організації: ТС НСКУ

Код отримувача: 00016292

Призначення платежу: Членські внески П.І.Б. за ______ рік (або роки). Суми внесків згідно постанови VI пленуму правління НСКУ від 24 червня 2021 року складають: щорічні для киян та одеситів – 500 грн. для територіальних осередків – 100 грн. для непрацюючих пенсіонерів (зареєстрованих в Комісії соціального захисту) – 100 грн. вступний внесок (одноразово) – 500 грн.