f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

НОВІ СТАРТИ ЛЮБОВІ...

11.06.2023

Сергій Тримбач

НСКУ, Українська кіноакадемія

ДОРОГІ, ЧАРІВНІ ДРУЗІ МОЇ, ДЯКУЮ КОЖНОМУ З ВАС ЗА ЛЮБОВ і ПІДТРИМКУ у ГОДИНИ МОГО ПЕРЕБУВАННЯ НА ЛІКАРНЯНОМУ ЛІЖКУ! КОЖНЕ СЛОВО ВАШЕ БУЛО ЦІЛЮЩИМ і ФОРМОТВОРЧИМ!!

Нині я вже удома. Поки що більше у напівлежачому стані, із вдячністю до хірургів, які удосконалили мою, відтепер вже античної досконалості, скульптурну композицію.

А у дворі нашому зацвів мій улюблений, з дитинства, жасмін. Підійшов до нього, зачудувався, вдихнув і на мить поринув у дитинство, де ще є всі рідні люди, де світ у тихій колисковій цілості і красі невимовній.

Вже нікого з тих рідних людей немає, окрім моїх ровесників, а жасмін і та краса, та любов живуть неубієнними. Омиваючись і відроджуючись щоразу чистою сльозою переживання єдності з от сим чудесним, чудодійним світом.

Спасибі, друзі мої! Ви ще раз ствердили мою любов до кожного з вас, навіть не дуже близько знайомого. До цілого світу українського, до всенького світу, який чомусь так хочеться зловорожій чорноті і бидлоті розтоптати, знищити. Любов і Краса неодмінно переможуть.

Повертатимусь до роботи, графік якої упродовж останніх місяців був суттєво порушений. Книжка про Олександра Довженка.Книжка, присвячена Сергію Параджанову (витворюється під орудою Юрія Морозова для вид-ва Дух і літера). Черговий том Історії українського кіно. Триватиме робота над Довженківським енциклопедичним словником, перший том уже є (це в моєму рідному Інституті мистецтвознавства, фольклористики і етнології імені Максима Рильського). Книжка про поетів, спровокована якимось неймовірним піднесенням моїх любовних почуттів до українських поетів, які дух мій підносять на горизонти, куди б я сам ніколи не добувся...

Це лише частина моєї праці, натхнення і розкіш якої ще довго триматиме мене на цім світі. Який перемагає Любов'ю

... От тільки початок книжки моєї про Довженка доведеться писати заново. Як малий Сашко із ""Зачарованої Десни" пливе на човні потопельною Деснянського водою, а потому опиняється посеред потопу Дніпрового, побіля Нової Каховки. Де він, уже дорослим, у 1950-ті, пережив стільки хвиль радісного натхнення, хоча й отруєного загибеллю краси традиційного українського життя... Зло іноді переможно оскалюється своїм вставним залізяччям, але хіба що на кутні.

Любов і ніжність все'дно візьмуть гору і обігріють нас, повернуть життєдайну температуру звучанню барв усього світового космічного оркестру!

СПАСИБІ, ДРУЗІ! ОБІЙМАЮ КОЖНОГО!! ХАЙ ХРАНИТЬ ВАС ГОСПОДЬ!!!

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach