f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо кінознавицю Оксану Мусієнко з днем народження!

27.05.2023

Національна спілка кінематографістів України вітає Оксану Станіславівну Мусієнко з днем народження! Бажаємо міцного здоров`я, гарного настрою, завжди очікуваних блискучих статей та книжок!


http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=17776

Стелла Кломінська разом з Оксаною Мусієнко.

ОКСАНА СТАНІСЛАВІВНА МУСІЄНКО — заслужений діяч мистецтв України, кінознавець, педагог, професор.

Люба, дивовижна, неперевершена Оксано Станіславівно! Дуже рада привітати Вас із ЮВІЛЕЄМ! Нових Вам яскравих вражень від цікавих фільмів і талановитих студентів! Здійснення всього намріяного!

Залишайтесь назавжди такою ж красунею, розумницею та оптимісткою. Нехай Вас не полишає бажання вчити і вчитися, дивитися і розповідати, мандрувати і відкривати нові світи! Здоров‘я, натхнення, успіхів, перемог і довгих щасливих років життя! Миру і добра! Вдячна долі за навчання у Вас і за нашу 45-річну дружбу і співпрацю...

Не втомлююсь повторювати, що мені дуже пощастило з педагогами. Головну нашу дисципліну - кінокритику, викладала, а точніше, спрямовувала нас і корегувала, Оксана Станіславівна Мусієнко. Вона ніколи на була кабінетним теоретиком… Вона постійно була у центріі кінематографічного життя з його конференціями, фестивалями, прем‘єрами та зустрічами з глядачами. І звісно ж , як похідне від цього, - публікації, виступи на телебаченні, дисертація і наукові праці. Вона і сьогодні на вістрі цих подій, на людях, на шпальтах газет і журналів … У її науково-творчому доробку понад 70 публікацій, навчальних посібників, навчальних програм та сценаріїв.

Вона досліджує широке коло кінознавчих проблем пов’язаних як з українським кіно, так і з зарубіжним кіномистецтвом. Активно працює як кінокритик, виступає на шпальтах вітчизняних і зарубіжних періодичних видань.

Оксана Станіславівна бере активну участь у роботі Національної спілки кінематографістів України, не раз обиралася до її керівних органів. У колі її творчих інтересів перебуває й телебачення, де вона створила численні портрети як вітчизняних, так і зарубіжних митців. Педагог з багаторічним стажем, вона приділяє велику увагу підготовці творчих кадрів для національного кіно і телебачення, постійно бере участь у науково-теоретичних та науково-практичних всеукраїнських і міжнародних конференціях з питань історії й теорії мистецтва екрана.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=6250004368446371&set=pcb.6250010608445747