f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Відкриття літературного скверу

25.05.2023

Ігор Степурін

Найкращого місця у Києві для відкриття літературного скверу неможливо знайти. Надихнувшись чудовим екскурсом від Сергія Тримбача Sergiy Trymbach в історію письменницького району Києва, спогадами про класиків української літератури, що гуляли, алеями цього скверу, наші сучасні актори, письменники та поети Ольга Сумська , Andriy Permyakov , Сергій Пантюк , Катерина Флекман , Євген Юрійович Рибчинський , Тетяна Шептицька видали фантастичний літературно-поетичний перформанс і відкрили буккросинг бібліотеку просто неба.

Умови буккросигу зовсім прості: ви приходите в літературний сквер на вулиці Олеся Гончара, берете почитати книгу, приносите взамін гарну українську книгу і прочитавши книгу повертаєте її назад до бібліотеки "просто неба".

Дякуємо народному депутату Верховної Ради України Lesia Zaburanna за потужну підтримку громадських ініціатив, усім друзям Благодійнийного фонду "Бібліотечна Країна" Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна та видавництва Саміт-Книга за участь у заході, генератору проекту Galya Plachynda за ініціативу літературного скверу.

І подяка постійному партнеру найкращих культурних подій в Україні ютуб- проекту Першоджерело та його засновниці Oleksandra Reshmedilova за підтримку, чудові фото та висвітлення події. Літературному скверу - бути!

https://www.facebook.com/igor.stepurin

ЛІТЕРАТУРНЕ СВЯТО В ЛІТЕРАТУРНОМУ СКВЕРІ ОДВІДАЛИ ЛЮДИ ТЕАТРУ і КІНО.

На фото: осяйна Ольга Сумська, чий дивовижний громадський і громадянський темперамент ось уже два десятиліття рятує від хижих забудовників Павлівський парк (це на розі вулиць Гоголівської та Павлівської); і Літературний сквер не віддамо, каже Ольга - і хто ж їй не повірить?

А тут ще й Роман Балаян прийшов зміцнити оборонні редути; то і я присусідився. Ми таки моцні... І не старі ще зовсім, даремно не хочуть нам по автомату Калашникова видати.

Катерина Степанкова, режисерка і акторка театру і кіно, постала в суворому образі, що відсилає до українського і японського бойового епосу; ви навіть не уявляєте, скільки робить для фронту, для перемоги ця тендітна людина, до якої приєднався і режисер Анатолій Вишневський...

Ми переможемо всіх ворогів - і зовнішніх, і внутрішніх, оборонний вал, викладений із надміцного культурного матеріалу, їм не здолати.

Велика дяка Галині Плачинді, чия енергетика і магнетизм сотворили це свято єднання людей літератури і мистецтва!

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach