f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

17 травня в Будинку кіно редакція журналу "Кіно-Театр" презентувала книжку "Актори в битві за Україну"

22.05.2023

Журнал "Кіно-Театр"

Її авторками є Лариса Брюховецька, Вікторія Котенок, Анастасія Канівець. Супроводжувалася презентація відео- і фотоматеріалами, які розповідали про акторів-захисників, волонтерів і благодійників.

Пропонуємо відгуки на презентацію. "Презентація книги "Актори в битві за Україну" вкотре нагадала, якими різноманітно цікавими людьми є наші захисники і захисниці. Точно спонукала передивитися, а якесь кіно подивитися вперше – вже зі знанням "о, а цей актор зараз нас захищає на фронті!". Думаю, це дуже важливе знання, таке собі щеплення від суспільної байдужості. Дякую вам!"

Ольга Устинова "Такі події завжди важко відгукуються в душі. Розумієш, що твоє життя тут в безпеці завдяки цим мужнім людям. Розумієш, що ти б не наважилась добровольцем піти. Оскільки єдине, на що вистачає сміливості це визнати, що не вистачає морального духу чи сміливості. Я щиро поважаю дівчат та хлопців, які щосекунди ризикуючи життям захищають нас, ті які єдине що можуть наразі це донатити та морально підтримувати.

Стосовно саме акторів, які постали на захист країни, це унікальне та дуже показове явище. Це медійні люди, які цілком можуть в наших реаліях тікати від війни та військового зобов’язання. В них є на це змога (іноді легальна, іноді не зовсім). Але все ж таки вони обирають для себе захищати Батьківщину. Вони подають собою величезний приклад Україні і всьому світу. Про цих людей необхідно знати, про них необхідно читати. Тож я вдячна за труд трьом авторкам презентованої книги, які висвітлюють цей контекст війни.

Особливо хочу відмітити прихід Дмитра Лінартовича. Це був чутливий, сповнений воєнними спогадами виступ. Ця людина сама собою передавала атмосферу військового стану.

Отже, я хочу дуже подякувати вам, Ларисо Іванівно, що запросили нас на цю подію. Передусім це було цікаво, і також це було дуже корисно".

Анастасія Шуміліна

На фото: Лариса Брюховецька, Дмитро Лінартович, Сергій Марченко, Станіслав Чернілевський, Вікторія Котенок, Іван Канівець.