f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Людмила Горделадзе: Держкіно "борзеет".

11.04.2023

А там, в "стратегії", між іншим, реорганізація Довженко-Центру на засадах славнозвісного наказу № 100, а також акціонування кіностудії Довженко заодно. Звертаю увагу спільноти, що ані громадським об’єднанням в сфері кіно, ані в ЗМІ для обговорення документ не надавався. Це є порушенням принципів державної політики в сфері підтримки кінематографії, що встановлено ЗУ «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (ст.4.п.5), яка вимагає «забезпечення участі суб’єктів кінематографії, громадських об’єднань, що представляють їхні інтереси, творчих спілок у формуванні та реалізації державної політики у сфері кінематографії».

https://www.facebook.com/gordeladzelb

Держкіно відмовилось надати «Детектору медіа» проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року»

Державне агентство України з питань кіно відмовилось надати «Детектору медіа» для ознайомлення проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року» і не повідомило, коли б це могло статись.

Відповідний запит з проханням надати текст документу редакція «ДМ» надіслала Держкіно 3 квітня 2023 року, посилаючись на Закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (ст.4., п.5), який вимагає «забезпечення участі суб’єктів кінематографії, громадських об’єднань, що представляють їхні інтереси, творчих спілок у формуванні та реалізації державної політики у сфері кінематографії».

Далі:

https://detector.media/infospace/article/209972/2023-04-10-derzhkino-vidmovylos-nadaty-detektoru-media-proiekt-strategii-rozvytku-kino-v-ukraini-do-2027-roku/