f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Українська кіноакадемія та програма ЄС House of Europe («Дім Європи»)

31.03.2023

Українська Кіноакадемія

Українська кіноакадемія та програма ЄС House of Europe («Дім Європи») продовжують співпрацю з Netflix спрямовану на підтримку українських митців кіно та телебачення. Ініціатива, що підтримується фондом Netflix’s Fund for Creative Equity, пропонує фінансову допомогу українським митцям в їх нових роботах та в постпродакшені вже існуючих проєктів. Крім того, буде залучено двох нових партнерів – організацію EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) та New York Film Academy – які нададуть додатковий доступ до навчання для сотень професіоналів цієї галузі.

Цьогоріч ініціатива передбачає:

Додаткові 100 стипендій для професіоналів всіх рівнів. Митці, які відповідають вимогам, оприлюдненим на сайті House of Europe, можуть подавати заявки до 18 квітня;

Серію онлайн майстер-класів для продюсерів та лінійних продюсерів, яка була створена міжнародними експертами EAVE, що забезпечать повне розуміння кожного етапу життєвого циклу проєкту з точки зору копродукції, і які були адаптовані до української аудіовізуальної індустрії. Митці, які відповідають вимогам, зможуть подати заявки через сайт House of Europe в кінці квітня;

Нову програму підтримки Української кіноакадемії для обраних проєктів, яка включає в себе гранти на постпродакшн у розмірі $10,000 для українських художніх і документальних фільмів, а також дводенний воркшоп з цифрового пост-продакшну від New York Film Academy. Додаткову інформацію буде оприлюднено пізніше.

Також митці, що минулого року отримали грант на розробку сценарію, продовжать отримувати підтримку у вигляді групових сесій для обговорення ландшафту індустрії, а також індивідуальні сесії від EAVE з розробки та розвитку проєкту, на яких обговорюватимуться стратегії щодо фінансування, копродукції, маркетингу, дистрибуції та фестивалів.

Нагадаємо, минулого року завдяки ініціативам з підтримки 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців отримали доступ до онлайн навчання, а 48 креативних команд отримали гранти на розробку сценаріїв та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 9 з цих проєктів вже мають іноземних партнерів та співпродюсерів, 4 проєкти мають іноземне фінансування і один отримав нагороду «Найкращий проєкт» під час ко-пітчингу Series Mania. Багато проєктів було обрано для презентацій на численних фестивалях кіно по всьому світу, включаючи Berlinale, Goteborg Film Festival та WATCH DOCS International Film Festival.

https://www.facebook.com/uafilmacademy