f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

КНИЖКИ - "ІВАН МИКОЛАЙЧУК. МІСТЕРІЇ ДОЛІ" ТА "БОГДАН СТУПКА. МЕТАМОРФОЗИ" визнані найкращими за підсумками Всеукраїнського рейтингу «КНИЖКА РОКУ» за 2022 рік

17.03.2023

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

ЩИРО ДЯКУЮ ВСІМ, ХТО ПРИВІТАВ МЕНЕ З ТИМ, ЩО ДВІ МОЇ КНИЖКИ - «ІВАН МИКОЛАЙЧУК. МІСТЕРІЇ ДОЛІ» ТА «БОГДАН СТУПКА. МЕТАМОРФОЗИ» (видавництво «Дух і літера») визнані найкращими за підсумками Всеукраїнського рейтингу «КНИЖКА РОКУ» за 2022 рік - у Номінації «Візитівка» - «Архітектура / дизайн / театр / кіно / музика».

Працюю далі. У моєму віці робота - кращий засіб почутися молодим. А ще коли тебе і твою працю визнають, підтримують! Спасибі!!

Щоправда, є певний дисонанс. За такої підтримки (а на додачу - тираж обох книжок уже майже розпроданий) книжка про Івана Миколайчука не отримала жодної рецензії: просто ніде. Книжка про Богдана Ступки має одну рецензію, та ще й блискучу - дякую Олександрові Сакві («Кіно-Театр», 2023, № 1). На дві книжки - один професійний відгук… Сказати по правді, я цим нітрохи не здивований, так у нас ведеться здавна. Книги колег читаються дуже неохоче… Я й сам грішний, ні на кого кивати. Все ж хотілося б от сю традицію поламати. Як? А власним прикладом, напевно ж.

Мене запитують, де і як можна придати мої книжки? Вони ще є у продажу. А найпростіше - замовити на сайті видавництва «ДУХ І ЛІТЕРА»:

Сергій Тримбач. БОГДАН СТУПКА. Метаморфози - https://duh-i-litera.com/bookstore/bogdan-stupka-metamorfozi

Сергій Тримбач. ІВАН МИКОЛАЙЧУК. Містерії долі. - https://duh-i-litera.com/.../ivan-mikolajchuk-misteri-doli

Ще раз дякую усім!!

На фото: Іван Миколайчук та Богдан Ступка у фільмі "Білий птах з чорною ознакою" (Кіностудія імені О.Довженка, 1971, режисер Юрій Іллєнко).

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach