f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Кіноспільнота України обговорила підсумки участі у 73-му Берлінале під час прес-конференції

13.03.2023

Odesa International Film Festival

Кіноспільнота України обговорила підсумки участі у 73-му Берлінале під час прес-конференції, яка відубулась 2 березня у Києві в Будинку кіно.Зокрема, учасники розповіли про Український національний стенд, івенти, присвячені Україні, презентацію українських продюсерів/-ок «SPOTLIGHT on Ukrainian Producers» від Ukrainian Institute - Український інститут та про делегацію українських документалістів/-ок, ініційовану Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Також в межах EFM відбулись панельна дискусія «Moving on: Шляхи (спів) фінансування українського аудіовізуального контенту» та Пітчинг ОМКФ. Участь українських продакшенів на Берлінському кіноринку відбулась за підтримки Програми Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Проєкт реалізовано у співпраці з Goethe-Institut.

Цьогоріч у програмах Berlinale - Berlin International Film Festival були представлені шість українських фільмів. Зокрема, в програмі Berlinale Generation показали фільм “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко, у секції Panorama представили фільми “Ти мене любиш?” Тоні Ноябрьової та “Залізні метелики” Романа Любого, в програмі Encounters — “Східний фронт” Євгена Титаренка та Віталія Манського, у Generation Kplus — “Прокидаючись у темряві” Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі, а у секції Berlinale Shorts показали “Це побачення” Надії Парфан.

Також під час Кіноринку було оголошено про запуск Європейського фонду солідарності українського кіно (ESFUF).

Детальніше про обговорення читайте на сайті ОМКФ: https://bit.ly/3Jzd2kZ

https://oiff.com.ua/festival/news/we-all-want-to-feel-that-we-are-fulfilling-our-mission-ukrainian-film-community-discussed-the-results-of-participation-in-the-berlinale1678700499.html?fbclid=IwAR3hmMY7A0Hunkpcavs8bWukqsOwaJseAujYcWdEkaOCxK-s7SGIizydkTc

https://www.youtube.com/watch?v=xmg6oQEdEf0