f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Підсумки української участі на Берлінале: пресконференція та обговорення

02.03.2023

Запрошуємо вас на пресконференцію та обговорення участі України на 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, який цьогоріч відбувся під знаком солідарності з Україною.

Цьогоріч у програмах Берлінале були представлені шість українських фільмів. Зокрема, в програмі «Berlinale Generation» показали фільм «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, у секції «Panorama» представили фільми «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової та «Залізні метелики» Романа Любого, в програмі «Encounters» — «Східний фронт» Євгена Титаренка та Віталія Манського, у «Generation Kplus» — «Прокидаючись у темряві» Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі, а у секції «Berlinale Shorts» показали «Це побачення» Надії Парфан.

Так, під час Європейського кіноринку Берлінале працював Український національний стенд, відбулася панельна дискусія про співфінансування українського аудіовізуального контенту, а також пройшов Пітчинг ОМКФ, Український інститут організував презентацію українських продюсерів/-ок «SPOTLIGHT on Ukrainian Producers», запустився Європейський фонд солідарності українського кіно (ESFUF), а також Берлінале відвідала делегація українських документалістів/-ок, ініційована Docudays UA.

Пресконференція «Підсумки української участі на Берлінале» відбудеться 2 березня о 13:00 в Будинку кіно. У заході візьмуть участь:

Наталія Мовшович, керівниця напряму «Кіно» Українського інституту;

Вікторія Хоменко, кінопродюсерка, координаторка індустрійної секції Docudays UA;

Надія Парфан, кінорежисерка, учасниця Берлінале в програмі «Berlinale Shorts» з фільмом «Це побачення» («Спеціальна відзнака журі»);

Андрій Котляр, співпродюсер фільму «Прокидаючися в тиші» («Спеціальна відзнака журі» в межах програми «Generation Kplus»);

Роман Любий, кінорежисер, учасник Берлінале в програмі «Panorama» з фільмом «Залізні метелики»;

Володимир Яценко, продюсер, учасник Berlinale Co-Production Market;

Валерія Сочивець, продюсерка, учасниця Berlinale talents;

Ольга Бесхмельниціна, продюсерка, голова правління Української кіноакадемії.

Після пресконференції відбудеться обговорення зі спікер(к)ами про здобутки української делегації під час Берлінале та Європейського кіноринку, а також про домовленості, яких вдалося досягти з міжнародною кіноспільнотою. Організатор(к)и запрошують інших учасників/-ць подій цьогорічного Берлінале долучатися до цього обговорення.

Місце: Будинок кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6) Час: 2 березня, 13:00

В разі повітряної тривоги діє укриття

Національна спілка кінематографістів України запрошує засоби інформації та комунікації України до постійно діючої акредитації. 

nucu@ukr.net