f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо громадського діяча української кінематографії Юліана ЯКОВИНУ з ювілеєм!

23.02.2023

Національна спілка кінематографістів України вітає з ювілеєм Юліана Івановича Яковину з 70-річним ювілеєм!


Юліан Іванович Яковина (24 лютого 1953, смт. Перегінське, Станіславської, нині Івано-Франківської області) — український громадський діяч, кінооператор, режисер, засновник та голова Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України, член Координаційної Ради відділень, осередків та організацій НСКУ, засновник Івано-Франківської молодіжної навчальної «Студії Кіномистецтв», автор документальних фільмів, фотохудожник, колекціонер.

На протязі десятиліть Юліан Яковина присвячує своє життя кінематографічній самодіяльності, залучаючи до культури та мистецтва десятки молодих людей Прикарпаття. Сінематека Юлія Яковини складається з фільмів - лауреатів українських та міжнародних фестивалей некомерційного кіно.

І на цей час вельмишанований Юліан Яковина у контакті з місцевим керівництвом міста Івано-Франківська та області гуртує українців навколо екранних мистецтв, ознайомлюючи та навчаючи кіномистецтву усіх, хто щиро ставиться до української кінематографії, організовуючи осередки та заходи, присвячені кіномитцям України!

Національна спілка кінематографістів України бажає Юліану Івановичу Яковині міцного здоров`я, гарного настрою, вдячних вихованців, творчого натхнення!