f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre. Хроніка подій

04.02.2023

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

1 д.

Учасники конкурсу сьогодні не змогли представити свої програми через повідомлення про замінування Держкіно.

Конкурсній комісії вдалося провести коротке засідання та ухвалити рішення про продовження роботи у понеділок, 6 лютого, о 10.00 онлайн.

Ірина Подоляк

1 д. 

У лобі ДержКіно України провели стояче засідання комісії, кворум був, секретарка комісії від Держкіно була, відеофіксацію на телефон робила журналістка Лєна Чиченіна, яка надішле файл представникам держкіно для розміщення на сайті.

Ухвалили рішення про продовження роботи комісії, участі всіх учасників добору у понеділок, 6 лютого з 10 год. ранку онлайн для убезпечення процесу від замінувань, бомбардувань, відключень і інших погодніх умов.

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

1 д.

Держкіно вирішило додати ще більше скандальності до оголошеного конкурсу та, імовірно, дискредитувати одну з кандидаток на посаду Генерального директора Довженко-Центру.

Напередодні до Головного управління Національної поліції від Держкіно надійшла заява зі "звинуваченнями" Олени Гончарук.

Адвокати вивчають матеріали справи.

Сьогодні Олена Гончарук буде представляти свою програму на засіданні конкурсної комісії.

Olena Goncharouk

1 д. 

UPD. Засідання буде за адресою Кіото 27, центральний корпус "Київнаукфільму".

Чогось такого варто було чекати. "Брудна бомба" якраз перед другим конкурсним засіданням, на якому вже представляють програми і відбувається відбір керівника Довженко-Центру. Засідання сьогодні, 3 лютого, о 12:59. Відомості про заяву Держкіно було внесено вчора, 2 лютого, близько 19, а на РБК "новина" була вже о 21:12. Гарантована головою Держкіно прозорість конкурсу в дії. Зміст і етичність публікації не коментую, бо видання вже саме провело "слідство" і в усьому "розібралося". Над "звинуваченнями" працюватимуть юристи. Реакція буде.

А я тут, не ховаюсь, йду на "конкурс", який важко назвати конкурсом. Бо це чи не єдиний цивілізований спосіб, що лишився у боротьбі за мрію. Я не можу здати позиції.

P.S. Ані трансляції, ані запису першого засідання комісії ми не побачили. Може, то такий ступінь прозорості? Сьогоднішнє засідання мусить бути трансльоване!

https://www.facebook.com/dovzhenko.centre/